Станишев: Само Далай Лама не е ходил в болницата при Борисов

  • 05 март 2013 15:59

  • 9962
  • 82
Станишев: Само Далай Лама не е ходил в болницата при Борисов
© Булфото

Листите на БСП ще бъдат обявени в края на март. Това съобщи на пресконференция лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Стартирали сме демократичния процес в БСП, той върви област по област чрез общински партийни конференции, заседания на областни съвети, посочи той. БСП е единствената партия, която вече от 12 години е въвела гражданско участие в своите листи,  отбеляза Станишев и посочи, че по този начин в парламента са влезли хора като Пламен Орешарски и проф. Андрей Пантев.

Помолен да коментира листите на ГЕРБ, Станишев посочи, че ако в тях ги няма сегашните министри, Борисов и Цветанов, от  ГЕРБ може би ще успеят да създадат някаква илюзия за промяна. Но това означава, че ги няма ГЕРБ, добави лидерът на БСП.  Попитан дали не чувства вина за здравословното състояние на министър-председателя в оставка, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на коментира, че  ситуацията в страната е твърде драматична, за да се занимават партии и медии със здравословното състояние на българския  премиер. По повод посещенията на патриарха и главния мюфтия при премиера, докато бе в болница, Станишев каза, че оставало само Далай Лама да иде.

Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов съобщи, че в партията се обсъжда предложение за граждански контрол върху  институциите и това може да бъде повод за разговор с различни граждански организации. Той обясни, че предлагат начин, по който граждански експертни представители да се включат в наблюдението и контрола на регулаторните органи и на органите на централната и местната власт. Стоилов каза, че това няма да е под формата на смесване на държавни отговорности с лица, които се включват в състава на тези органи, а като се предоставя пълната информация и възможност за участие в заседанията им и при процедури за  обществени поръчки, концесии. Той посочи като идея и създаването на граждански контролен съвет, в който да се получават сигнали  от граждани, които да се отправят към съответни институции.  Подобен съвет може да се създаде и в съдебната власт, смята  Стоилов.

Лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на обвини ГЕРБ, че съзнателно водят държавното енергийно дружество ТЕЦ "Марица-изток" 2 и АЕЦ "Козлодуй" към срив. Затова левицата ще настоява утре в парламента да бъде взето решение за налагане на мораториум върху всички разпоредителни сделки на правителството в оставка и на служебното правителство до изборите:

По същество днес и "Козлодуй", и ТЕЦ "Марица-изток" 2 не могат да изнасят заради високите такси, които са им наложени, таксите за пренос. С тях е натоварено цялото общество. Това е един от механизмите на ГЕРБ за източване на българската енергетика. Тези такси отиват в НЕК, а оттам правителството прибира дивидента, обезкървявайки НЕК и запушвайки дупките в бюджета. НЕК изкупува приоритетно скъпия ток и това е основна причина за покачването на цените, които плащат българските граждани, което изкара хората на улицата, заяви лидерът на левицата.

Относно днешното отвличане в кв. Бояна, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на коментира, че отвличанията са били проблем и преди години и той  не е преодолян от това правителство. Въпреки хвалбите на правителството на ГЕРБ, такива отвличания се случваха и в  последните години, каза той и припомни отвличането и убийството  на Мирослава от Перник. Правителството в оставка носи цялата  отговорност за сигурността в страната, категоричен е Станишев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9962 82

Свързани новини

Коментари 82

Добави коментар
niki

2013.03.13 | 13:01

82
ГЕРБЕРАСТИ ДА ВИ Е....... МАЙКАТА

2013.03.13 | 13:01

81
Що не вземеш да ми пр--неш на х-я.
Надпартиен

2013.03.13 | 12:59

80
Давай, Сергей, мачкай герберастите!!!
ХА-ХА!

2013.03.06 | 15:38

8
БСП вече на практика нямат политически опонент. Победиха! Сега какво ще правят?
45 години не стигат

2013.03.13 | 12:58

79
Сега трябва да покажeм че сме по добри! Каквито сме.

2013.03.06 | 15:39

13
бсп на практика вече не са политически опонент, това е истината, тяхната идеология е нелегитимна

2013.03.06 | 15:40

15
Силата на ГЕРБ се състои в нейната проевропейска политика а не в двама души. Който мисли, че ГЕРБ се състои от Борисов и Цветанова значи е много тъп. Герб може да предлага много неща - европейско развитие, приятелство с Америка с Русия. БСП не може да предложи нищо. Т.нар. европейски социалисти са аутсайдери, както са и в България. Във Франция Олан се дъни.
дани

2013.03.13 | 12:58

78
Каква проевропейска политика бе, шапшал? Герб и Буда са недобре дошли и в Европа и в Русия, задади големата умна глава на Вожда. Нещо Меркелката не се обажда напоследък, не знае ли че любимия и малък Бобо е болничък?

2013.03.13 | 12:58

77
Кражбите на тройния кенеф разбиха икономиката и откраднаха доходите на хората за 10 години напред.

2013.03.13 | 12:58

76
БОРИСОВ Е ДОБРЕ ПРИЕТ В ЕВРОПА, САЩ И В РУСИЯ. ТОЙ ПОДПИСА ЗА ЮЖЕН ПОТОК. А ВИЕ НЕ СТЕ ПРИЕТИ НИКЪДЕ. ВАШАТА ПРОГРАМА В МОМЕНТА Е ПРОСТА - ДА ЛЪЖЕТЕ ДОКРАЙ С НАДЕЖДА НЯКОЙ ДА ПОВЯРВА. Е МОЖЕ ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ ВСЕ ОЩЕ ДА ВИ ВЯРВАТ. НО НИКОЙ ДРУГ. ВИДЯХМЕ КАК СЕ ПРОВАЛИХА РАЗМИРИЦИТЕ ВИ, НАРОДА ВИ СЕ ИЗСМЯ СИЛНО И ЯСНО.

2013.03.13 | 12:57

75
Червената измет не е приета добре по европа. спряха еврофондовете. Единствено ги приемат добре в щаб квартирата на кгб

2013.03.13 | 12:57

73
Дори в този червен сайт в който гласуването се манипулира и има колкото щеш бесепарски коментатори пак Станишев и бсп не могат да се реабилитират и хората не ги искат. ФАКТ. Каква е причината? Ами полза от бсп няма за България. Те са се окопали в партията по роднински и не предлагат нищо, защото могат да предложат само това което никой не иска - социализъм.

2013.03.13 | 12:57

74
станишкоооо има много да задоволяваш дпс, за да ти дадат мандат. Не ядосвай местан-доган

2013.03.13 | 12:57

72
БКП ще стават граждании. ХАХАХАХА тоя е изперкъл тотално
поправка

2013.03.13 | 12:56

71
Колеги, нема страшно и нема лабаво! СЕГА всичко ще си дойде на мЕстото, както се казва!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини