Борисов: Секретарката ми ще е следващият премиер на ГЕРБ (обновена)

  • 01 март 2013 15:45

  • 23974
  • 108
Борисов: Секретарката ми ще е следващият премиер на ГЕРБ (обновена)
©

Ние с първия ден вдигнахме пенсиите, Станишев ги беше вдигнал само на книга, ние започнахме да ги плащаме, но то си остана някак си, че все едно те са го взели като решение, а ние близо по милиард всяка година повече в най-голямата криза сме давали за пенсии. Той казва, че от четири години са замразени доходите, което не е вярно. Това заяви министър-председателят в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на днешното правителствено заседание, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Но, повтарям – няма смисъл да хабим енергия в тази посока. Трябва верния път сега да го намерим – как да се създадат работни места. Има два големи работодателя – държава и общини и частния сектор. Какво се забелязва в частния сектор? Тези, които остават на работа започват да им вдигат заплатите, средно около 8,5-9% са вдигнати заплатите на тези, които остават на работа. На фирмите им е много по-лесно, ако плащат хиляда лева заплата, да я направят хиляда и двеста, отколкото да назначат още един за хиляда лева. Така тези, които работят във фирмите почват да работят повече, стараят се повече, защото им се вдигат парите, но тези, които не са конкурентноспособни и остават навън им расте броят и те са точно отчаяните хора, защото тези хора не виждат никакво бъдеще.

Единственият изход е преквалификация, обучение, който иска да му се вдига стандартът, за да може да бъде утре нает на работа“, заяви Борисов.

На днешното правителствено заседание Борисов коментира и изказването на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, че няма да е следващ премиер, независимо от резултатите на изборите. От стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет, става ясно, че Борисов е заявил: "Затова и подадохме оставка, затова се дръпнахме, затова сме готови, ако предлагат нова форма на управление с граждански сдружения – ще закрием партиите, ще си направим гражданско сдружение, каквото бяхме – то не е и закрито, Фандъкова е председател на гражданското сдружение и тогава всички, които ни подкрепят… Така че мен са ме издигнали гражданите – инициативен комитет ме издигна, без партия, без нищо, за кмет на София и го спечелих. Така че всички, които считат, че могат по-добре да управляват от гражданските сдружения не да казват – ние не искаме да участваме във властта или да управляваме, искаме отстрани да стоим и да си бъдем все такива. За съжаление, отстрани не става. Да си направят веднага партия, да си направят депутати, да си направят кабинет, ние с радост ще ги приветстваме. Но важно е да има отговорни хора, а не това, което ни се предлага от Станишев", казва Борисов.

"Иначе аз веднага мога да отговаря – следващият премиер на ГЕРБ ще бъде моята секретарка и тя просто ще ми се обажда да ме пита какво да се направи. Това отговорно ли е, което предлага Станишев?! Доган така го направи. И да се събират някъде и да взимат решения и просто само да ги свеждат. Все едно премиерът или министри ще бъдат секретарки… Никой не е казал, че ще ни изберат, нито мен, нито него, нито който и да е, така че откъде накъде…?! Но, за да му отговоря, защото това е дезертьорство, че и ние можем да работим по този начин, само че не аз, а секретарката ще бъде. Тя е много по-тиха, много по-разбрана, ще изслушва всички и просто само ще пита. Просто това е несериозно. Нали политическата отговорност във всяка една държава, излъчват лидерите си, те участват в предизборна кампания. И аз в това отношение толкова много се радвам на тези граждани, защото има едни други, които вече горе-долу са ми ясни – даже и днес са посочени – дядо, вуйчо…. Но, както и да е – ние, повтарям, трябва да бъдем винаги честни с хората", казва Борисов.

Последвайте канала на

23974 108

Коментари 108

Добави коментар
Корифей, корифей

2013.03.02 | 23:51

58
и тува си е ! Няма въпрос, от който да не разбира и да не е дал мнение. Машаала !
HUNTER

2013.03.02 | 10:17

2
ima ecsperti men ! otstrani da se lae e mnogo lesno !
321

2013.03.02 | 23:52

60
Хора! В сайта на bTV трият всички коментари, които са против наглата мутра Агент Буда и манипулират оценките на коментарите! В сайта на bTV има един платен коментатор от ГЕРБ с 20 профила, който заедно с администратора се толерира от bTV и манипулира целия сайт. Нарича се KrumUsainski! Нека не позволяваме това!

2013.03.02 | 10:21

3
Ами ти като ходиш от сайт на сайт какъв си? Ама че сте смешни!

2013.03.02 | 23:53

61
ГЕРБЕТЧИЯ : АМИ КВО ДА КАЖА ,ХУБАВА РАБОТА АМА БЪЛГАРСКА РАБОТА ! ЧАСТНИКЪТ ВМЕСТО ДА НАЗНАЧИ ОЩЕ 1 РАБОТНИК ЗА 1000 ЛВ.,ПО-ИЗГОДНО МУ БИЛО ДА ВДИГНЕ ЗАПЛАТАТА НА СТАРИЯ РАБОТНИК С ОЩЕ 200 И ДА СТАНЕ 1200 ЛВ. ! ТА ЗНАЧИ СТАРИЯТ РАБОТНИК ТРЯБВА ДА РАБОТИ ЗА ДВАМА ЧОВЕКА !!! МНОГО СТЕ АЛЧНИ ЕЕЕЙЙ ,ИСКАТЕ РАБОТА ,КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРШИ ОТ ДВАМА ДУШИ ДА БЪДЕ СВЪРШЕНА ОТ ЕДИН РАБОТНИК ЗА МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ЗАПЛАТА !!!

2013.03.02 | 10:15

1
Няма нужда от доказателства, че Боко е простак, тъп и лаик. Когато е видял, че Станишев го е пре.бал отвсякъде, да пусне кокала, и да си подаде оставката. Той обаче започна да се заиграва с кокала, вкарва си го навсякъде, облизва го, ряза си лентички и го СВАЛИХА от власт. Станишев си изкара мандата. Сега се мъчи да докаже, че не са му прочиствали аспуха, да ама вече се чува и вижда.
HUNTER

2013.03.02 | 23:56

73
Nqkoe pravitelstvo da e napravilo povece ce ne se seshtam!
ВЪН

2013.03.02 | 23:54

63
да прав е Борисов не само са замразени доходите ми ами и спадат с всеки изминал месец,което ме води до суицидни мисли и така е с всеки 3-ти човек който познавам лично
Борисов е за затвора!

2013.03.02 | 23:54

66
Много нагло изказване Борисов!И как е лесно в частния сектор,като само твои приближени са толерирани от властта,а другите са задушени с актове,глоби,спиране на разрешителни и мотаене от администрацията?Ти знаеш ли,че семки не може да продаваш на улицата вече,защото фирми на ГЕРБ са превзели бизнеса до последната карфица?!Ти си ослепял май!
...

2013.03.02 | 11:23

14
абе пожарникар смотан , спри се най -после, замълчи. Срам нямаш ли бе простак.От твоето управление хората стигнаха до самоубийства и невъзможност да си плащат сметките. Но явно някой са прави,че ти живееш в друго измерение и изобщо не разбра защо народа излезе на улицата. Всъщност не се учудвам. Не съм виждал пък и не съм чувал някъде да има умен пожарникар.

2013.03.02 | 10:38

10
"Тези, които остават на работа започват да им вдигат заплатите, средно около 8,5-9% са вдигнати заплатите на тези, които остават на работа. На фирмите им е много по-лесно, ако плащат хиляда лева заплата, да я направят хиляда и двеста, отколкото да назначат още един за хиляда лева. Така тези, които работят във фирмите почват да работят повече, стараят се повече, защото им се вдигат парите, но тези, които не са конкурентноспособни и остават навън им расте броят и те са точно отчаяните хора, защото тези хора не виждат никакво бъдеще. Единственият изход е преквалификация, обучение, който иска да му се вдига стандартът, за да може да бъде утре нает на работа“, заяви Борисов." Абсолютно верни неща казва!
HUNTER

2013.03.02 | 23:55

68
Prav e bate boiko toi triabva da bade !
русалка 007

2013.03.02 | 11:24

15
Добре си беше в болницата.На нас също.Неѝсе-локумите пак почнаха.
123

2013.03.02 | 23:55

71
Колкото и да се плюят,следваюото правителство ще бъдат- БСП,ГЕРБ и ДСБ/ако влязат в парламента/..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини