БСП: Дянков иска да заличи всички следи в Министерство на финансите

  • 27 февруари 2013 10:08

  • 4915
  • 19
БСП: Дянков иска да заличи всички следи в Министерство на финансите
©

"Вчера получихме в ЕП най-новото изследване на „Евростат”, което е ужасяващо. Този път статистиката сочи децата. 52% от децата в България под 18-годишна възраст са застрашени от бедност и социално изключване. Изпреварили сме дори пословични с това страни като Румъния, Латвия и Унгария:, съобщи в предаването „Преди всички” по БНР евродепутатът Илияна Йотова.

"Мненията и исканията на протестиращите грубо могат да бъдат разделени на икономически, социални и политически", каза Йотова и допълни: "Смятам че в тази ситуация за политическите искания има време, но, заедно с протестиращите, трябваше да бъдат обсъдени икономическите и социалните мерки".

Според Йотова, президентът не би имал проблем да намери министри за служебен кабинет: "България има достатъчно кадърни и отговорни хора, които биха се заели. По-скоро г-н Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е под огромен натиск на партията, която го посочи за президент. Очевидно ГЕРБ има нужда от време, очевидно трябва да се приключат някои сделки, очевидно трябва да се малко да се изметат следите от кабинетите. Получихме информация за страшни неща, които се случват в Министерството на финансите – невероятна чистка се извършва на ниво директори на отдели, директори на направления. Очевидно г-н Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи иска човешкият ресурс да заличи следите, да няма хора, които в следващото правителство в следващото правителство да не могат да разкажат какво се е случило тези дни".

Йотова припомни думите си от сряда, че на финансовият министър в оставка трябва да бъде забранено да напуска страната: "Главният прокурор трябва да докаже, че олицетворява една от малкото стабилни институции в страната. Дянков е отговорен за близо 2 млрд. лв., които открадна от здравето на българите. Той беше грижливо пазен от г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който разпъна над него на чадър, а палатка, да не му се случи нещо".

Илияна Йотова заяви още, че бъдещият служебен кабинет ще трябва да изнесе информация за това колко пари има в държавата, тъй като има подозрения, че средства почти няма.

Йотова заяви, че като евродепутат е поискала от ЕК анексите на Министерството на финансите, за да разбере какъв е дефицитът на България, а оттам са й отговорили, че Дянков не им е изпратил никакви анекси. Евродепутатът видя користни подбуди в неяснотата на сметките. Сметките са основният проблем, който трябва да бъде решен спешно от парламента в оставащите му дни, заяви Йотова.

"Вече започнаха да идват и следващите сметки на хората. Наша информация сочи, че те в никакъв случай не са по-добри. Покрай всичкото това говорене за сметките, никой не зададе един елементарен въпрос. Много бързо Ангел Семерджиев беше уволнен и изпратен в небитието, за да не приказва много. В предишния си мандат аз бях докладчик точно по прословутия Трети енергиен пакет, точно от гледна точка на потребителя. Едно от нещата, написани черно на бяло, бяха мерките, които да се предприемат, за да се облекчат цените на тока за най-уязвимите слоеве. Едно от изискванията беше да се уеднаквят за целия ЕС начинът по който се формират цените и се издават фактурите. Това 2 години не беше направено. Очевидно някой е имал изгода", каза Йотова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4915 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
ала бала

2014.11.07 | 17:53

19
според тоя според оня.......ами като е виновен докажи го и го осъди. Писна ни да слушаме само празни приказки.
БЪЛГАРИН

2014.11.07 | 17:53

18
ДРУГАРКО ЙОТОВА,ВЯРВАТЕ ЛИ СИ? ОЛИВАТЕ СЕ,КОЕТО Е НОРМАЛНО ЗА ЕДИН КОМУНИСТ/ЗА ПРЕД РОМИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ/ ,ИНАК КАПИТАЛИСТ ПО ПРИРОДА. Я КАЖЕТЕ НА ХОРАТА КАКВО ИМУЩЕСТВО ПРИТЕЖАВАТЕ,КОЛКО ПАРИ ПОЛУЧАВАТЕ КАТО ЕВРОДЕПУТАТ? НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДРУГАРКО?

2014.11.07 | 17:52

17
ЙОТОВА НЕ Е ЛОШО ДА СЕ ПРЕГЛЕДАТЕ, МОЖЕ И НИЩО ДА ВИ НЯМА.
йъэжгтнв

2014.11.07 | 17:51

16
Как да е следи не се заличават. Стига лъжи. Това е министерство. Да не ти е на петел човка.
11-ти

2014.11.07 | 17:51

15
Завърших 2 висши образования без да платя и 1лв.а получавах стипендия.Д-р Чирков направи сърдечна операция на дъщеря ми и държавата му плати.Към 23 годишните ми е въпросът- Какво ще ви струва товасега,и какво ми е струвало на мен по време на отвратителния социализъм?
недоволен

2014.11.07 | 17:51

14
Не 52% а 100% децата са застрашени от бедност и родителите им разбира се .Помогнете на тези деца !Вашата партия цял живот управлява на вас нищо не ви липсва цял живот ядете от баницата.Асега си тръгнала да ми разказваш вицове.Затова вие борбата да не ви разкрият далаверите и кражбите .Цял живот държите българския народ в ъгала .По-нагли от вас просто няма .

2014.11.07 | 17:50

13
ГЕРБ+БСП+СДС+ДПС=МАФИЯ ,ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА КОЯТО НЕ Е ОТ СТАТУКВОТО Е АТАКА И ЕДИНСТВЕНИЯ СМЕЛ ПОЛИТИК КОЙТО КАЗВА НЕЩАТА ТАКИВА КАКВИТО СА Е ВОЛЕН СИДЕРОВ ,ЗАТОВА ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ И ПОЛИТИЦИ ЩЕ ГО ИЗКАРВАТ И (ЛУД (И ВСЯКАКЪВ

2013.02.27 | 17:44

2
Edin 4ovek koito kazva 100% istinata i misli kato men-samo Volen i ATAKA,Volen ne e lud,ludi sme nie ,4e razreshavame SDS,BSP,NDSV,GEGB,DPS da ni ograbvat-za 23 godini ako ne ste razbrali ,4e vsi4ko e Mafija!Taka e samo ATAKA!!!!!

2014.11.07 | 17:50

12
Толкова нагъл може да е само комунист-забравила е какви ги върши нейната партия и в частност нейното семейство,какъв страх да не се случи нещо с евроместенцето ,което е доста скъпо на данъкоплатеца.
един от всички

2014.11.07 | 17:49

11
Това е нелепо! БСП ако дойде на власт и излезат на улицата всички, които не искат те да управляват, тогава ще се види какво обединява народа!!! Г-жо Йотова, и фантазиите трябва да имат мярка, ако искате все пак някой да ви се върже!!!!

2013.02.28 | 15:34

10
Истината е, че от БСП или ДПС имат ДОКАЗАТЕЛСТВА за кражби от ГЕРБ, повярвайте, тази опозиция ще говори по ТВ-та и медии нон стоп няколко месеца и ще представят доказателствата на прокурор. Това, което правят в момента от БСП и ДПС е да говорят само без доказателства с надеждата, че Българина е с къса памет и ще им се върже.
?????????//

2013.02.28 | 09:24

3
Истината е че само говорят,говорят.говорят,говорят, та те нищо друго освен да говорят не правят. Нали искаха оставка имаха готови министри даже кво стана,250хил работни места незнам си кво АЕЦ белене който го влачат само и само с жалките си опити да го изкарат като обещание за 2ри мандат и тогава да станем роби. Истината е че те целят ограничени хора като теб да се вслушат в това което казват, и да им повярват. ТОВА Е ИСТИНАТА

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини