Михаил Миков: Хората протестират заради ниските си доходи

  • 25 февруари 2013 12:18

  • 1438
  • 13
Михаил Миков: Хората протестират заради ниските си доходи
©

Протестите в България възникнаха като повод от високите цени на електрическата енергия, но в основата са ниските доходи и невъзможността на хората да покриват жизнените си нужди - храна, дрехи, достъп до образование и други.

Това каза на пресконференция във Видин народният представител Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, цитиран от БТА. Причината за това състояние на хората е водената досега политика на рестрикции от правителството. В България все по-голям е броят на "работещите бедни". Днес парламентът понася товара на народното недоволство заради крайно негативното отношение към работата на народните избраници. Тежки поражения са нанесени на Северозападна България, и в частност на Видин, от последното управление, посочи Миков. С това се затвърди ролята на Видин като периферия не само на България, но и на Северозападна България. Няма реализиран нито един нов инфраструктурен обект от съществено значение за областта, като се изключи довършването на проекти, заложени при предишното правителство.

В тази обстановка най-нормалното е произвеждането на предсрочни избори, в които политическите партии да се позиционират със своите платформи и заявки за управление. Чрез тази демократична процедура гражданите трябва да дадат ясно послание, накъде искат да върви България. Затова и основната задача на служебния кабинет и на президента е да произведат честни избори, каза Миков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1438 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2013.02.28 | 12:16

13
А стига бе, господин Михов, верно ли хората имат ниски доходи?! И от кога така!?
келти Видин

2013.02.28 | 11:35

12
Те доходите са ниски, но и сметките са високи!

2013.02.28 | 11:34

11
Хем честни избори, хем пък Герб да не спечели, а вие да спечелите? Как да стане?

2013.02.28 | 11:34

10
Те заплатите не са по-ниски от тия по ваше време , а пенсиите дори са по-високи!Тъй че точно ти да рониш сълзи е цинизъм!
Немрънкащ

2013.02.28 | 11:34

9
Тоя нагляр заедно с цялата им клика от "социалисти" милионери само Народен съд ще ги оправи! Ако бабите и дядовците ми в момента бяха живи и на моите години, тия всичките, барабар с "лидера си" щяха вече да висят я по бесилките, я някъде надълбоко под земята! Най-големият парадокс е, че нашите баби и дядовци, истински честни и работливи хора, които се гордееха че са комунисти, навремето са се борили точно срещу такива мръсници, каквито са днешното БСП!
baba stefka

2013.02.28 | 11:34

8
Значи да не гоним крадците, ами да дадем някой лев на ограбваните, за да им замажем очите. Така ли, Другарю?

2013.02.25 | 18:27

7
как не се сетих че за това протестирам

2013.02.25 | 18:27

6
ЧОВЕК ОТ НАРОДА! ТОЧНО ТАКИВА НАРОДНИ ХОРА ОРГАНИЗИРАХА РАЗМИРИЦИТЕ.
Аврамов

2013.02.25 | 13:34

2
Какво искам да обещае партия за която бих гласувал на изборите По Вътрешната Политика: 1. Приемане на действен закон и мерки за ограничаване на монополиите 2. Приемане на действен закон против спекулата; в това число въвеждане на наблюдавани цени на хляба, стоки от първа необходимост, енергията. Допустими са отклонения, но в определен лимит. Например, ако енергията от Козлодуй е 45 лв/мгв то тази цена да може да се надхвърли с 80%. Всяка по-висока цена се облага с 200% данък. 3. Отмяна на плоския данък 4. Забрана на частни фирми за дейност която е естествен монопол: електроснабдяване, топлоснабдяване, водоснабдяване, БДЖ и др. 5. Списък от ефективни мерки за възстановяване на средния и дребния бизнес 6. Ефективни мерки за възстановяване на образованието, науката и здравеопазването По външната политика 1. Ясна позиция по отношение на тероризма, включително Хизбула 2. Ясна позиция по отношение членството и приемането на нови членове в ЕО. Не бих казал че в момента имам партия фаворит, но се надявам да се намери. Във всички случаи бих гласувал и то не с бяла бюлетина, защото такова гласуване е бариер за маргинални партии, включително и от сегашния Парламент, които да не преминат бариера

2013.02.25 | 18:26

5
Да ма народа няма да гласува , щото се е наслушал на обещания.Така че бойкот на изборите ако не искаш пак да се чувстваш предаден
до Младежкото БСП

2013.02.25 | 18:25

4
Това не са комунисти,те обиждат истинските комунисти с тяхната кражба,истинските комунисти биха разстреляли на мига тези мишки социалисти,искам да попитам младежкото БСП - Госпожи и Господа вие в ред ли сте? Как може още да подкрепяте тези боклуци?Не ви ли е срам,или и вие сте намесени в някоя фабрика,в някоя комисийка. НЕЩАСТНИЦИ!!!

Добави коментар

Водещи новини