Софиянски: ГЕРБ не падна заради интереси в енергетиката

  • 24 февруари 2013 09:45

  • 4334
  • 17
Софиянски: ГЕРБ не падна заради интереси в енергетиката
©

През 1997 година и през 2013 година - това са цели 16 години, мотивите на хората да излязат на улицата са едни и същи. Нищо не се е променило. Това заяви бившия кмет на София и  служебен премиер през 1997 година Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра в предаването "Тази неделя" в ефира на БТВ.

Държавата винаги е управлявала собствеността си там, където я има. Важно е да вкараш такава регулация, която да ти позволи да не се допускат пропуски. Това, което доведе до тези проблеми е липсата на две последователни правителства, ясна политическа стратегия, ясна енергийна политика. И Станишев и Борисов не знаеха какво да правят и затова се обърнаха към народа за референдум, категоричен е той.

Според него трябва да се приеме един баланс в енергетиката. "Не е възможно правителството да е паднало заради интереси в енергетиката. То падна заради това, че не успя да се справи с икономическата криза, а сега се задава и финансова. Държавният резерв е похарчен, междуфирмената задлъжнялост е много висока, икономиката е в колапс. Ще има криза и в здравеопазването, и в общините, те нямат средства", смята още Стефан Софиянски. 

Трябва ни работещо правителство с работеща финансова политика. Политиката на дескриптивност бе грешна и е мит илюзията за финансова стабилност. Финансова стабилност на бедни хора няма. В ситуация на криза се отива на максимален дефицит, не е страшно да се харчат пари. Един министър на финансите не трябва да пести, трябва да има бърз оборот на паричната маса, но това трябва да се прави разумно и правилно, смята още той.

Днес трябва да се използва членството на България в ЕС и фондовете. Бих започнал от цената на тока - първо да се види тя, после да се противопостави миналогодишното и сегашното потребление като електричество и  дали злоупотребяват ЕРП-та, смята той.

Попитан от какво е забогатял, той заяви, че не се чувства забогатял. "Има нормално ежедневие и си изкарвам парите с работа. Не се чувствам и беден", допълни още той.

Последвайте канала на

4334 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2013.02.27 | 15:29

17
СОФИЯНСКА МАХАЙ СЕ.

2013.02.25 | 06:52

2
OSTE EDIN LAPA4 IZPLUVA I VZE DA DAVA AKALI..MNOGO AKTIVNI STANAXA VSI4KI..BOGE..KOI STE NALAPA KOKALA SEGA
Boss

2013.02.27 | 15:29

16
Софиянски - участва в масонска ложа (доколкото не се лъжа Ротари клуб) те масонските формации са няколко - масон от разряд нас 30 (доста висока степен) - ционист, успешно провеждащ политиката за геноцида на Българския народ, национален предател от най- висша степен. Що не вземе да се скрие? В напредналите страни: националните предатели ги наказват със смърт. Докато и тук не почнат да ги разстрелват - няма да имаме напредък.
LG

2013.02.27 | 15:29

15
ТОЗИ С ХУБАВАТА УСМИВКА,Е ПЪРВИЯ КОЙТО ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА,АМА СА НАГЛИ,И СЕ ПОКАЗВАТ ПО ТВ! ЕВАЛЛА! ТАРИКАТ ИЗЛЕЗЕ-НА СВОБОДА E! БРАAВО!!!
Бай Шиле

2013.02.27 | 15:29

14
Руски медии твърдят, че новото правителство ще рестартира проекта Белене, Станишев трърди същото. Хора, мислете! Не позволявайте да ви манипулират! Вашите действия имат последствия, които ще траят години! Действайте с разумно, а не емоционално! Протестите ви са справедливи, но МИСЛЕТЕ, за да не стане " В Русия съм!"

2013.02.27 | 15:28

13
Тъп масон!

2013.02.25 | 06:54

4
Абсолютно точно. Този плъх е от масоните, които не четат и които НЕ ОТГОВАРЯТ на изискванията за масон - да не са извършили престъпления. Това, че не е в затвора се дължи единствено на умрялото ни правосъдие.

2013.02.27 | 15:28

12
герб ядосаха доста монополисти като ги накара да си плащат данаците.те им го върнаха с високи цени-петрол,ток,лекарства и т.н.т.държавата няма сили да се бори с парите(10 дела загубиха срещу петролните босове, е нали се доказа че няма картел там и т.н.т.)

2013.02.27 | 15:26

11
И най-слабата държава е по силна и от най-мощната корпорация(монопол).Стига да има воля.

2013.02.25 | 06:54

3
Този как така не е в пандиза????

2013.02.25 | 06:54

5
Политици като Костов, Софиянски, Надежда Михайлова си изпяха песенат вече. Те не знаят друга песен и затова само я повтарят. Лошото е, че медиите много ги подкрепят. Промиват се мозъците на хората. 23 години политици и медии убедиха хората, че това е политическия модел и няма друг. Че трябва да избираме все тях и това е пътя на България. Агенти от държавна сигурност в Църквите, в съда, прокуратурата - това е една добре смазана машина, която мами хората. Който и да си отиде идва нов, след време се оказва, че бил агент, а не случаен човек. Искаме Велико народно събрание, но няма кой да ни го даде, защото кокала е голям и те държат властта. Прокаратура, съд всичко е тяхно и прикрива далаверите им. Законите са писани за тях. Сега ще завъртят главите на хората, ще решат проблема с тока и като дойдат избори пак ще фалшифицират и след 5 месеца пак ще са на власт. Аз мисля, че само с оръжие ще махнем тези хора.

2013.02.25 | 06:54

6
самата идея да се сменят политиците е добра,но няма да има ефект от нея защото на новите управници монополите ще им влияят по -същия начин както се опитаха да съборят герб (и успяха) високи цени,безработица,в протестите ще слагаме наши хора които да рушат.договорите вече са подписани а очите ни са замазани защото герб падна,а проблемите са си същите

2013.02.24 | 23:15

1
NIKOGA BALGARIJ NJMA DA SE OPRAVI! VJRVAI NARODE NA 4ERVENITE MUTRI,NA SINJTA DEMOKRAZIJ NA ZJLATA MAFIJ..XRANETE SE S TROXITE OT TRAPEZITE IM..ILI NA ORAGEIE ILI TOVA IGO NIKOGA NJMA DA SVARSHI

Добави коментар

Водещи новини