ДСБ ще търси смислен диалог с протестиращите

  • 22 февруари 2013 14:12

  • 1110
  • 6
ДСБ ще търси смислен диалог с протестиращите
©

ДСБ и "Единство" ще търсят активен и смислен диалог с протестиращите. Това каза в Русе Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, цитиран от БТА. Той е определен за водач на листата от Русе за парламентарните изборите.

"Знам, че това може да бъде прието по различни начини. Ние каним с целия риск от това, което ще се излее върху нас, протестиращите на диалог. Ние не сме хората, които искат да оглавяват протестите", заяви Москов. По думите му ДСБ са готови да предложат "пътна карта" за излизане от социалната криза, в която има краткосрочен пакет от мерки за решаване на социалните проблеми и дългосрочен - в
рамките на две години, който да доведе до промяна на системата, която всички искат.

Москов обясни, че "пътната карта" включва президентът, в правомощията си, да увеличи максимално възможността сегашният парламент да създаде антикризисен пакет преди да бъде разпуснат. Следващото Народно събрание да бъде със силно съкратен мандат и с ясни цели - довършване на антикризисния пакет от закони и решение за Велико народно събрание с ясни точки на неговите действия.

Той напомни, че през 2002 година са предложили 24 идеи, които да променят България, като много от тях се доближават до исканията на протестиращите в момента. Сред тях са намаляване броя на народните представители и премахване на техния имунитет. Мажоритарен избор на част от депутатите, реформа в съдебната власт и премахване на длъжността вицепрезидент.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1110 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Инокентий XVI

2013.02.23 | 15:12

6
Да кажат за БГА Балкан, за ЛУКДИЛ, за Мариците, за РМД-тата, за САПИО и т.н.т. Затвор за черния разбоиник (който отрича да е циганин)

2013.02.23 | 15:12

5
Привижда ви се пак власт, нали? Гаргамел потрива доволно ръце, нищо, че са изцапани с предателства и далавери. То ония дрогирани и алкохолизирани лумпени ако не изработите, та кой? Гнус и отврат!

2013.02.23 | 15:12

4
Майката на политиката е демагогията. СДС загуби 2001 г катастрофално изборите и се сети, какво иска народа. Защо г-н Костов, който имаше тогава /преди изборите/ цялата власт не прокара тези идеи? Защото не е искал тази промяна. А след като загуби изборите - иска. Така работят всички политици. Обещават в опозиция, забравят когато са във властта. Спомнете си миналото - Царя обеща да ни оправи за 800 дни, после времето не му стигнало и за по лесно реши да ни смени чипа. Защо не ни смени чипа първо, па после да взима властта и да обещава. Г-н Станишев - загуби катастрофално изборите и тогава се сети, че тройната коалиция му пречила, не му давали да си прокара хубавите идеи ама сега, като вземе властта, всичко ще оправи, даже и монополите. E, да му я дадем!?
e4o

2013.02.23 | 15:12

3
Искаха и щяха да продължат с реформите за привеждане на страната в нормална и силна държава, но тогава комунистите и ДС доведоха царя, за да се върнат след това и те във властта и да продължат да грабят. Смятам, че единствено ДСБ се държат адекватно в създалата се ситуация и имат най-кадърните и подготвени хора сега.
donika50

2013.02.23 | 15:11

2
''Забравят във властта,обещават в опозиция''.Много ми хареса.Казано точно.
tfuyub

2013.02.23 | 15:11

1
цялото бившо+настоящо одс-дсб-сдс, са нац. предатели на бг.!! герб и борисов са 2-те нац.предатели..!!! всички те са за затвора, не за парламента!!!

Добави коментар

Водещи новини