Петър Москов: РБ ще е единен съюз, който ще налага целите си

  • 29 ноември 2014 14:29

  • 1264
  • 7
Петър Москов: РБ ще е единен съюз, който ще налага целите си
©

Реформаторският блок ще бъде единен съюз, който ще може да налага целите си, декларира пред делегатите на 13-то Национално събрание на ДСБ министърът на здравеопазването и зам.-председател на "тъмносинята" формация Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

Той припомни, че преди време е обещал политическата общност, към която принадлежи ДСБ, да има силата да реализира идеите си. Присъствието ни в изпълнителната власт ще доведе до голяма разлика в това как се управлява, увери Москов. И обеща на членовете на партията да продължат да си вършат работата с общи усилия колкото са им силите.

Ние имаме конкретни отговорности в изпълнителната власт, имаме областни управители, но първото нещо, върху което трябва да поработим, е комуникацията със структурите на ДСБ, отбеляза здравният министър, цитиран от БТА.

В отговор на въпрос от залата той пое категоричен ангажимент финансирането на пряко заетите с медицинска дейност в болниците да бъде променено.

Евродепутатът Светослав Малинов благодари на делегатите за подкрепата на евроизборите и посочи, че те могат да бъдат наречени началото, раждането, обрат. Ние преобърнахме една неумолима жестока тенденция в българската политика - хора като нас, като ДСБ, да бъдат изтласквани от политиката, подчерта той.

Това, което сега виждам от перспективата на времето, е, че ние сме политическа общност. Оказа се, че има здрава основа, лидерството принадлежи на тази политическа общност - РБ, тя е по-голяма от ДСБ, но ние намерихме сили да се организираме и да останем заедно, е изводът на Светослав Малинов. Той е убеден, че именно ДСБ ще излъчи лидер на Блока.

Зам.-председателят на ДСБ Атанас Атанасов обърна внимание на факта, че днес Радан Кънев е поискал подкрепа от Националното събрание да бъде лидер на ДСБ при положение, че той е лидер на РБ, в основата на който е именно ДСБ. Да знаем своята тежест, призова той. Демократите, по думите му, са тези, на които се е паднала отговорността да лавират между мините, заложени от комунизма.

Председателят на ДСБ-София Вили Лилков оцени коалиционната формула РБ, като успешна. За съжаление обаче, посочи той, РБ изглежда отстрани като коалиция, която е загубила вота, защото лидерите си говорят чрез ГЕРБ, уреждат така отношенията помежду си. РБ трябва да подгони и постигне по-голямата си цел - да реформира България, настоя Лилков.

В изказванията си пред форума делегати поставиха и въпроса за възстановяване на партийния печат.

Националното ръководство на ДСБ, по предложение на Радан Кънев, бе попълнено от Катя Панева /общински съветник от Димитровград/, Марта Георгиева, председател на ДСБ - "Средец", София, и Деян Василев - ДСБ-Лозенец. Те са на мястото на напусналите по собствено желание Ана Папурина, Димитър Бъчваров и Иван Иванов.

Утвърден бе и съставът на Националния предизборен щаб на партията с председател Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.
Делегатите приеха и политическа резолюция на 13-то Национално събрание на ДСБ.

Последвайте канала на

1264 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.06.10 | 14:16

7
Сега вече Иван Костов ще наложи волята и целите си. Дяволския дух излиза от епруветката на неговата Лаборатория.

2015.06.10 | 14:16

6
Ако някога сте се питали как изглежда истинския муджехидин този прилича много.

2015.06.10 | 14:16

5
Сборен отбор от нещастници-това е реф.блок.Стремежът към "кокала" ,ламтенето за власт много скоро ще станат причина тази сбирщина да се разпадне.Виждате ли един свестен от плеадата клоуни в т.нар. Реф.блок?

2014.11.30 | 11:54

4
"ще може да налага целите си",това звучи по-скоро плашещо,отколкото обнадеждаващо

2014.11.30 | 11:54

3
Браво ГЕРБ и РБ

2014.11.30 | 11:18

2
Браточка вземай нещо по меко. От това погледа ти свети , а косата ти ще избяга.

2014.11.30 | 11:18

1
s etni4eska partia v redizite si s hora kato orhan korman koito se 4uvstvat turzi i obi4at balgaria to4no tolkova kolkoto mestan dogan i dps 6te e gruba gre6ka

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини