Протестиращите в Бургас имат конкретни искания

  • 21 февруари 2013 20:06

  • 1156
  • 2
Протестиращите в Бургас имат конкретни искания
©

Протестиращите в Бургас ще направят конкретни искания.

Това бе обявено тази вечер пред сградата на ЕВН в крайморския град. Малко по-рано днес бе сформиран Граждански инициативен комитет от деветима души. Този комитет ще изготви конкретни искания и ще организира протестите оттук нататък. Акцията тази вечер премина спокойно при засилено полицейско присъствие. Очаква се в следващите дни да бъде изготвена декларация. В нея протестиращите ще опишат конкретно причините за своето недоволство и ще я изпратят до президента.

Комитетът от деветима души се обяви и за свикването на Велико Народно събрание, за промяна в Конституцията и за промяна на броя на депутатите. Подкрепя се и идеята за мажоритарни избори с гражданско участие. Комитетът възнамерява да се свърже с други организатори на протести в страната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1156 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Радослава

2013.02.22 | 03:27

2
подкрепям всичко гореизложено и смятам, че е добре идеята за мажоритарни избори да се подкрепи с изискване да нямат право на вот граждани без средно образование .....
Aртилерист

2013.02.22 | 03:27

1
Оно арно велико ама да е за два-три месеци не повеке оти на тие че им ареса и послем стой та гледай цирк у парламата, ум да ти зайде от идиотщини!!

Добави коментар

Водещи новини