Независимите депутати събират подписка за Велико Народно събрание

  • 22 февруари 2013 12:16

  • 2062
  • 4
Независимите депутати събират подписка за Велико Народно събрание
©

Независими депутати събират подписка с искане за свикване на Велико народно събрание. Пред журналисти в парламента народният представител Кирил Гумнеров каза, че право да инициират такова решение имат половината народни представители или президентът.

„За да се вземе такова решение, трябва две-трети от народните представители да гласуват, независимо кой го е инициирал. До този момент сме събрали 15 подписа на независими народни представители, без хората на Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, от РЗС. Не съм дал подписката на големите групи в парламента. РЗС събираха подписи за свикване на референдум за Велико народно събрание, така че се надявам да подкрепят това предложение. Вчера Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа обяви, че Атака ще подкрепи такова предложение”, заяви депутатът. Той ще внесе подписката в стаите на парламентарните групи.

„Тъй като Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното твърди, че не било хубаво да се свиква спешно Велико народно събрание, какво му е спешното? Има описана в Конституцията процедура, има два месеца, докато се стигне до избори. През тези два месеца всяка политическа сила и обществена група би могла да изкаже своите идеи за бъдещата конституция и след това Великото народно събрание да я изработи в кратък срок, дори Конституцията да бъде подложена на референдум”, каза още Кирил Гумнеров.

Последвайте канала на

2062 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.02.26 | 00:15

4
1. Разпускане на Парламента - Незабавно. 2. Свикване на Велико Народно Събрание. 3. Намаляване на броя на Депутатите до 60. 4. Мажоритарно представени и избрани директно от градовете личности на принципа на Исландския модел не по малко от 30 човека в Парламента / по късно ще ви запознаем, как в Исландия са събрали и избрали кандидатите./ 5. Разледване и Съд за всички виновни, за така наречения Преход. В това число на всички партии и лидери на такива, участвали в Политиката на България през последните 24 години. 6.Отзоваване на Депутати и Персонална отговорност на всички, които ще участват в Парламента. 7. Максимална заплата за Депутат равна на средната за страната. Съкращаване на всички допълнителни разходи на всички депутати. Никаква охрана и служебни автомобили. Оттук нататък, Вие трябва да кажете дали одобрявате този списък, да го разпространите и допълните. Вие, решавате този път, дали ще направим България различна и по-добра!

2013.02.22 | 18:45

3
Този утопичен модел ще доведе до още повече корупция, щото тия 60 депутата ще са по-малко и съответно по-скъпи за подкупване+ народът няма да може ефективно да ги контролира.Иначе интересно предложение като за приказките на братя Грим...
Тзи ни смятат за малоумни

2013.02.22 | 18:44

2
Този заек Плевнелиев ще тупа топката един месец нарочно за да могат да си замажат следите ГЕРБЕРИТЕ преди да дойде временното правителството.
Георгиев

2013.02.22 | 18:10

1
В България няма независими депутати - а има само купени депутати и ШЕСТОРНА КОАЛИЦИЯ на ГЕРБ - от ДСБ;СДС;РЗС;АТАКА и НЕЗАВИСИМИ. Благодарение на тяхната " ХУМАННА и НАРОДНА ПОЛИТИКА" България днес се намира на дъното на бедността. След като постоянно обвиняват СЕРГЕЙ - той защо нито един път не беше подведен и заблуден от горните ПРЕДАТЕЛИ ???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини