Парламентът въведе европейската заповед за защита и у нас

  • 22 април 2015 11:50

  • 1647
  • 0
Парламентът въведе европейската заповед за защита и у нас
©

Парламентът въведе европейската заповед за защита и у нас като прие на първо четене съответния законопроект. Той цели да въведе в българското законодателство изискванията на директива на Европейския парламент и на Съвета относно европейската заповед за защита, информира БТА.

С нея се създава правна възможност за признаване, изпълнение, издаване и изпращане на европейска заповед за защита. Това означава, че , ако има мярка за защита, постановена в една държава - членка , тя ще може да бъде прилагана и в друга страна от ЕС , в която защитеното лице възнамерява да пребивава. От тази допълнителна законова защита ще могат да се ползват всички пострадали от престъпления, е мотивът на вносителя - Министерският съвет.

В законопроекта са посочени и конкретните забрани и ограничения по мярката, въз основа на които може да бъде издадена европейската заповед за защита. Те предвиждат забрана да се посещават определени селища, места или райони, в които защитеното лице пребивава или посещава; забрана или ограничаване на контактите под каквато и да е форма със защитеното лице и забрана или ограничаване на доближаването до защитеното лице на по-малко от определеното разстояние.

Последвайте канала на

1647 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини