БСП ще продължи да работи и в следващия парламент по проекта "Белене"

  • 21 февруари 2013 18:38

  • 1571
  • 18
БСП ще продължи да работи и в следващия парламент по проекта "Белене"
©

Реализацията на проекта за АЕЦ "Белене" е един от основните въпроси, по които българските социалисти ще работят в новия парламент в случай, че получат мандат за управление на страната. Това заяви на среща с чуждестранните журналисти, акредитирани в България, лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, предаде ИТАР-ТАСС.

Привличането на нови инвеститори за строителството на АЕЦ "Белене" ще стане "въпрос, по който БСП ще работи в случай, че получи мандат за управление в новото правителство, информира БТВ.

"Сред нашите ангажименти е продължаването на строителството на атомна централа. Не защото на нас така ни се иска, а поради няколко принципни и прагматични причини. Продължавам да смятам, че този проект е изгоден за България, за това съм го защитавал и по тази причина предложихме провеждането на референдум, след като правителството не пожела да изслуша аргументите на опозицията", каза Станишев.

„Всички дебати за "Белене" бяха потопени в пълни лъжи от страна на правителството, особено що се касае до цената за строителството на атомната централа”, посочи лидерът на БСП.

"Подобен проект може да съживи цялата икономика, да я рестартира. Няма страна, която да е излязла от кризата без осъществяването на големи проекти. Самото строителство на атомната централа би създало 50-60 хиляди работни места, включително в съпътстващата инфраструктура", посочи Станишев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1571 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
D

2013.02.22 | 10:36

9
Oh gospodi, kakav glupak! Sveta islisa ot atomni el.zentrali a tosi nedoumnik iska da stroi v semetrasna zona!
България ще победи с работните хора на ВЛАСТ

2013.02.24 | 15:57

18
Нещо си вярва много като атомната централа там не е необходима при положение, че в България няма консуматори за нея, или как ли пък не тока щял да е по-нисък и такива приказки, които да ги говорят на децата .

2013.02.24 | 15:57

17
ПО ПРАВИЛНО ИЗКАЗВАНЕ ОТ ТОВА НЕ СИ ПРАВИЛ ДР. СЕРГЕЙ. ВСИЧКИ ОТ БСП ШЕ ПРОДЪЛЖИТЕ ДА РАБОТИТЕ НА ОСТРОВ БЕЛЕНЕ. ОКОЛО НЕГО ПОСТОЯННО ЩЕ ПАТРУЛИРАТ ВОЕННИ КАТЕРИ И ХЕЛИКОПТЕРИ ЗА ДА НЕ ИЗБЯГАТЕ А И ЗА ДА ПОЧУВСТВАТЕ КАК СМЕ БИЛИ НИЕ ПРИ ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ. РАБОТИШ ПЪК НИКОЙ НЕ ТИ ПЛАЩА. УСПЕХ.
р.овч

2013.02.24 | 15:43

16
Хахаха евала сергей доганов заедно с местан станишев пак ще си крадем здраво. Прости хора ей, почнаха да ни раследват?? А видяхте ли сега! Ако трябва държавата ще сринем ама ще продължим да крадем! Нали видяхте как бързо се подава оставка! Сега ако пак ми се правите може пък и етнически конфликт да ви спретна! Така че си дрипавите фостата!
ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ

2013.02.24 | 15:42

15
По кое ще работиш бе ? Като какъв ? Вие със доган достатъчно поработихте по много проекти.Още преди да е почнало строителството окрадохте 1 милиард от нашите пари.Да не мислите че ние протестираме срещу герб ? Каква е разликата дали ще да ни крадеш ти или бойко ? Протестите няма да спрат,докато не се изкарат наяве най големите далавери и обири на този изстрадал народ,не се посочат виновниците за тях и не бъдат вкарани там където им е мястото да им пълнят фурните.Това ме навежда на мисълта че и във рвоя врат ще духа мъшки дъх и ще имаш мартеничка на задника.Ти,костов,доган,царя иииии приближените ви,ще усетите народния гняв,защото съм убеден че няма далавера ощетяваща държавата във която да нямате участие.Поръчай си високооборотно масло че вазелина няма да ти свърши работа
Слаба памет

2013.02.24 | 15:42

14
БСП докато означава Бандитска Станишева Партия, няма как да продължи да работи в следващият парламент. Успяхте да се възползвате от народното недоволство, но се вслушайте в техните гласове. Не ви искат и вас!!!
само бсп

2013.02.24 | 15:42

13
Нищо лошо няма в БСП в момента Еевропа се влюбва отново в Марксизма и социализма, освен това Маркс е първият, който предвижда, че ще се национализират банките един ден ж бъдеще, а какво става сега???Освен това при комунистите имаше работа за всеки и ако не сте съгласни народа пак ще стане явно като през 1944 и ще превземе всичко...е имало е и жертви, но народа се е научил да търпи и да понася...няма да се отървете от социализма!!!

2013.02.22 | 08:32

7
алооооооо - влюбения - що не се изнесеш в Сибир да си обичаш чичко Маркс?!?От малоумни комунисти сме на тоя хал - тъй че лявовъртящо недоразумение - що не сииииииииии..................роднината и не се гръмнеш!
???

2013.02.24 | 15:41

12
Опааа , разбрахте ли момчета и момичета къде е заровено кучето ? Всенародни протести срещу монополите , а? А Сергейчето тихо и кротко ,пак се готви да зарие едни /ама многооо/ милиардчета в Белене. Та - сега разбрахте ли кой организира и опорочи протестите и най вече - разбрахте ли ,кой и защо не иска ГЕРБ на власт ? - Правилно сте разбрали.
dmf.rjr'ek

2013.02.22 | 15:32

11
Събрали се 400 платини кретени и вие им вярвате????????????????Всички разбраха ,че уж всенародния протест е бил режисиран от БСП и руското лоби за Белене! Народееееееее - отвори си очите - спряха изтичането на милиарди в ненужния и опасен проект и изведнъж сметките скочиха и дойдоха маскирани с качулки да замерят с павета полицаите - това за какво ви говори!!!!!!!!!!????????????Пак ли ще ни управляват украински гей и турски резняк - опомни се народее!Изманипулираха те и ти още спиш - събуди се ! Кога английски премиер се е застъпвал за български държавник ,както Камъран за Борисов???????? Те гейчето дори не го познават , а агент Гоце не го каниха и в тоалетните!ти решаваш избирателю - или българин начело , или турско - украинското лоби ще ти види сметката- друг избор нямаш

2013.02.22 | 11:52

10
Е ,да ама няма да получите мандат и няма да работите по този проект,Станишев!:))))

2013.02.22 | 08:26

3
еб*те си майката скапана, следващ парламент ку*а ми Янко :@:@ през крив макарон ше го гледате тоя парламент, писна ми, писна ми от боклук в тая държава, няма край.......

2013.02.22 | 10:33

8
zatova edinstvenoto spasenie e emigraciata....tuk opraviya niama.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини