Татяна Дончева: Време е куклите и кукловодите да бъдат изметени

  • 21 февруари 2013 07:53

  • 1122
  • 2
Татяна Дончева: Време е куклите и кукловодите да бъдат изметени
©

За първи път от 90-та година идва гражданско желание за промяна на системата отдолу. Това заяви бившата депутатка от БСП Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в. Най-ценното е, че куклите и кукловодите на прехода трябва да бъдат изметени от терена. Аз също съм за промяна, каза Дончева.

Тя обаче разкритикува организацията на протестиращите. Не е известно кой излъчва лицата на протестите, как може хората от площада да бъдат организирани, за да могат да бъдат политически представени, смята Дончева. Те се затрудняват с исканията си за несправедливите сметки за ток. Например в ТЕЦ-овете Марица има само ченгета в надзорните органи. Те трябва да бъдат извадени от микса за цените, предлага социалистката Множеството обаче няма представа, че трябва да се вземат решения, които да бъдат наложени на институциите, каза Дончева.

Разнопосочната човешка маса събрана в интернет не може да бъде организирана и не може тези лица да ги организират. ГЕРБ притиска разпускането на парламента до края на следващата седмица, за да може изборите да се проведат до края на април. Тези хора още няма да са разбрали, че са само на площадите и никой не иска да говори с тях. През това време политиците ще ги заобиколят и ще организират изборите. Затова е необходимо тези хора да бъдат представени в институциите.

Великото народно събрание е институция, в която се решава с 2/3 мнозинство и протестиращите няма как да влязат там без организация на политическото представителство.

Последвайте канала на

Novini.bg
1122 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
zalp

2013.02.21 | 11:33

1
тая която внесе закона Ванко 1 да се скрива

2013.02.21 | 20:29

2
Няма да се сдкрие. Пак иска във властта. Усладило и се е. Най-жалкото е, че се опитва да раздава морал. Не си дава сметка че вонеи от всякъде и предизвиква отвращение. Талкова може.

Добави коментар

Водещи новини