Юри Асланов: БСП няма да участва в сформиране на правителство

  • 20 февруари 2013 10:43

  • 2317
  • 1
Юри Асланов: БСП няма да участва в сформиране на правителство
©

БСП няма да участва в сформиране на правителство. Няма да се възползва от възможността да управлява. Това каза социологът и член на БСП Юри Асланов в ефира на БТВ по повод оставката на ГЕРБ.

Това е възможност за президента да се легитимира. Той има шанса да постъпи суверенно и да свали подозрението, че е придатък на властта.

Състава на служеното правителство не трябва да е партиен, основното му задължение е да проведе парламентарни избори, каза още социологът.

Протест може и да има довечера, хората ще разберат, че до момента тези протести са политически - с политически искания, насочени към парламента. Хората не са толкова против партиите, а против определени хора от тях. Парламентът докато още го има може да свърши едно добро дело - да върне преференциалния избор, смята още Асланов.

Последвайте канала на

2317 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.07.21 | 14:44

1
Господин Юри Асланов нещо се е объркал като е казал "Хората не са толкова против партиите, а против определени хора от тях." Точно обратното господине - на хората им омръзна от партиите. Те са престъпни организации целящи да грабят от народа! Дори да има в някоя партия индивиди които искат да помагат на държавата (а аз вярвам че има), на тях не им се позволява! Затова трябва да има мажоритарен вот и да се избират личности, а броя на депутатите да се намали поне наполовина.

Добави коментар

Водещи новини