Кабаиванов: Няма политическа логика в предсрочните парламентарни избори

  • 18 февруари 2013 17:35

  • 1007
  • 0
Кабаиванов: Няма политическа логика в предсрочните парламентарни избори
© Булфото

СДС възприема освобождаването на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи като знак за това, че твърдата монетарна политика само за поддържане на нисък дефицит не е довела до очакваните резултати.

Това каза пред журналисти в Карлово лидерът на СДС Емил Кабаиванов, цитиран от БТА. Като първа стъпка това е правилно, но нататък трябва да има ясни действия на правителството, уточни синият лидер. Според Кабаиванов трябва да се разкрият всички корекционни схеми в областта на енергетиката и да се каже кой е "допринесъл" за това да плащаме висока цена за тока. Финансовата политика на правителството трябва да се обърне към българската икономика, защото по думите на Кабаиванов, ако тя не заработи както трябва, всички "заклинания" за социална политика и жизнен стандарт ще останат напразни.

Емил Кабаиванов бе категоричен, че няма политическа логика в искането за извънредни парламентарни избори. Според него изборите са много скоро и тогава българският народ ще реши на кого да даде доверието си. На въпрос за Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, Кабаиванов отговори, че той се проявява като добър министър и очаква да продължи да бъде такъв и на новия пост.

Запитан дали оставката на Дянков не е закъсняла, лидерът на СДС отговори, че това е можело да стане и по-рано, но премиерът е този, който взема решения и си носи отговорността.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини