Досега си тръгнаха девет министри от правителството на Борисов

  • 18 февруари 2013 13:03

  • 2479
  • 3
Досега си тръгнаха девет министри от правителството на Борисов
© Булфото

Правителството на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г положи клетва на 27 юли 2009 година. За това време постовете си напуснаха девет министри, някои от тях поеха нови назначения, а други подадоха оставки.

Оставката на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи идва по-малко от месец, след като оставка подаде Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, министър на образованието. Игнатов подаде оставка на 28 януари 2013 г.

През 2009 г. само месец след като Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пое поста министър на образованието в правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, през септември 2009 година тя стана кандидат за кмет на София от ГЕРБ. На нейно място министър на образованието, младежта и науката стана Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

На 19 януари 2010 г. външният министър Румяна Желева подаде оставка, след като се провали на изпита за еврокомисар. Желева беше външен министър от 27 юли 2009 г. до 20 януари 2010 г. Борисов прие оставката й и като кандидат за еврокомисар, и като външен министър. На нейно място Министерство на външните работи пое Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27, дотогава министър на отбраната. Военен министър на негово място стана Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Първият здравен министър в кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г д-р Божидар НаневБожидар Нанев Божидар Нанев е български лекар и политик, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Бойко подаде оставка на 30 март 2010 г. Поводът беше обвинение от Прокуратурата за сключени неизгодни сделки. Щетата от тях била за около 2,5 милиона лева. На негово място на 21 април 2010 г. беше назначена проф. Анна-Мария БорисоваАнна-Мария Борисова Проф. д-р Анна-Мария Борисова Иванова e български лекар, бивш министър на здравеопазването (7. Тя подаде оставка на 29 септември, след като на сайта на Здравно министерство беше публикуван проект за здравна реформа, който предвиждаше доплащане от страна на пациентите. Премиерът Борисов обяви, че Анна-Мария БорисоваАнна-Мария Борисова Проф. д-р Анна-Мария Борисова Иванова e български лекар, бивш министър на здравеопазването (7 не е съгласувала проекта за здравна реформа и заради това трябва да си замине, а предвижданото 20 % доплащане в болничната помощ от Нова година няма да се осъществи. Здравният министър подаде оставка по време на заседание на Министерски съвет, след като часове по-рано беше обявила, че носи оставката си в папката. На нейно място от септември месец бе назначен д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

В средата на декември 2010 г. след скандала с досиетата на дипломатите, оставка подаде министърът без портфейл Божидар Димитров, чийто ресор са българите зад граница. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви, че е готов да се раздели с него, ако и президентът се съгласи да бъдат отзовани посланиците, за които Комисията по досиета оповести, че имат принадлежност към бившата ДС. На мястото на Димитров не бе назначаван никой, а ресорът на българите зад граница беше поет от вицепремиера и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.
През 2011 година министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното стана кандидат за президент. На мястото на Плевнелиев стана министър заместничката му Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

На 15 март 2012 г. министрите на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и на здравеопазването д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование подадоха своите оставки. Молбите им за освобождаване от постовете бяха разгледани от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и бяха приети както от нея, така и от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование е третият министър на здравеопазването, който освобождава поста от началото на мандата на правителството на ГЕРБ. На негово място бе назначена Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г предупреди министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко няколко пъти от началото на мандата. Едно от тези предупреждения беше свързано с проекта за втора атомна централа АЕЦ „Белене” и беше отправено през април 2011 г. Предупреждението беше свързано със скандала с обвързващата клауза за АЕЦ "Белене", подписана от шефа на НЕК. За втори път и това ще е последният път, за който на министър Трайков му правя подобна забележка – трети път няма да има, заяви премиерът по повод скандала тогава. Трайков напусна поста си през март 2012 година след скандала с проваления бизнес форум в Катар. Тогава министерството на Трайков и Външно министерство организираха бизнес форум, на който арабските бизнесмени не отидоха, поради ранния час и организационни неуредици. Впоследствие вината за лошо организирания форум беше хвърлена върху министерството на Трайков, а след напускането му във ведомството излязоха и други проблеми, свързани с периода, в който е пребивавал там. На негово място бе назначен Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

На 28 януари 2013 година оставка подаде министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. Игнатов си тръгна заради големия скандал във Фонд "Научни изследвания". Скандалът започна през ноември 2011 година, като дълго време Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко поддържаше старото ръководство на Фонда. На 28 януари премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г направи среща с учените, недоволни от ситуацията от фонда, в отсъствието на Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко. На 30 януари на заседание на Министерски съвет за министър на образованието беше назначен академик Стефан Воденичаров, чиято кандидатура беше гласувана от парламента. Покрай скандала с Фонд "Научни изследвания", беше споменавано името и на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, тъй като учени питаха - защо като вицепремиер и министър на финансите не е оказвал контрол.

Последвайте канала на

2479 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.02.18 | 16:14

3
Дянков доразсипа държавата, за което и бе пратен- да създава хаос и да изнудва народа. А при по- сериозни протести - да изчезне (обратно в сащ). Само , че се задържа непланувано дълго- никой не е очаквал, че изгърбеният народ ще го търпи толкова дълго. ЗАтова спомогнаха и медиите- не спираха да хвалят тия престъпници, които служат на световните лихвари.
с " любов към БУДА"

2013.02.18 | 16:14

2
Долен, нагъл, нарцисно психопатен тип произлязъл от мутренските слоеве, от които няма никога да се измъкне! Веднага доносник БУДА трябва да си тръгне докато може да е в мир!
Penkq

2013.02.18 | 16:14

1
Айде БОКО ти си на ред

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини