Волен Сидеров: Незабавно да се замразят цените на тока

  • 08 февруари 2013 11:23

  • 5173
  • 56
Волен Сидеров: Незабавно да се замразят цените на тока
©

Последните седмици при нас идват оплаквания на стотици граждани за надписани сметки. Искам да кажа как се формират сметките за електроенергията у нас, за да няма такова ограбване в обществото. Наскоро излезе наредба на ДКЕВР, в която се предвижда покачването на тока да става три или 4 пъти в годината. Държавната комисия, която трябва да ги регулира играе за тях. Това заяви лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа от парламентарната трибуна.

Лидерът на „Атака” обясни как в формира цената на тока в страната. Производителите на електроенергия са АЕЦ „Козлодуй”, ТЕЦ-овете и над 500 зелени производители. НЕК купува електроенергията от АЕЦ „Козлодуй” за 15 лв. за мегават часа, около 84 лв. е цената от ТЕЦ-овете, над 130 лв. е цената от зелените производители, каза Сидеров.  Той поиска електроразпределителните дружества да се върнат в ръцете на държавата и да се прекратят договорите с ЕВН, ЧЕЗ и Енергопро.

Говори се, че НЕК е на загуба, а реализира над 3 млр, лева приходи. Имаме близо 7 млр. лева добавена стойност за цената на тока, която плащаме и как няма да се оплаква българските гражданин. Има един фактор, които се казва покупвателна способност – в Австрия, Белгия, Швеция и т.н ., където тя е висока - плащат по-евтин ток от нас, допълни още той.

"Има редица нарушения на лиценза и ние сме сезирали ДЕКВР. Ние питаме защо правителството се бави, а не им го отнема? ЧЕЗ бяха изгонени от Албания, явно те имат характера, а няколко наши правителства наред не го правят. Тези дружества са колониални заяви преди време Борисов, но после ги забрави тези думи. Изводът, който правим е незабавното да бъдат прекратени договорите, да бъдат замразени цените докато не излезем от кризата. Това не е партийна кауза, а национална. Трябва да се намали цената на тока и тя да е съобразена с доходите на гражданите", категоричен бе националистът.

Последвайте канала на

5173 56

Свързани новини

Коментари 56

Добави коментар
Болен Лидеров

2013.02.18 | 04:14

21
Този и Янето ако им се даде властта, точно за 24 часа ще обърнат с краката нагоре всичко и ще ни върнат около 1 000 - 1 500 години назад. Кофти е, че има все още някакви хорица дето ги слушат и им се кефят. Това показва к`ва ни е културата като нация. Иначе ДКЕВР и ЕРП-тата са за бой - това е ясно. И е ясно много отдавна, ама видните ни управленци си трайкат, щото явно им отчитат нещо в някоя касичка. Този Семерджиев трябва да го съдят, не да го карат да си подава оставката и да ходи да си харчи спокойно рушветите. Но не става по начина, по който Болен Лидеров предлага - това е инструментариум от Ранното Средновековие. Трябва просто всички да ги контролираме по-изкъсо какво ни обещават преди избори и какво изпълняват след това, какво ни говорят, какво си гласуват и как го прилагат. И това изисква четене и мислене, а не силови действия.
ТТ

2013.02.19 | 16:14

56
Янето е политическа проститутка, минала през всички партии. Видя, че каквото говори Волен е печелившо и грабна вълната и почна да го повтаря като папагал. И ще ни обясниш ли за кого да гласуваме ако не за Атака тогава, каква е алтернативата? Видяхме и 3ната коалиция и ГЕРБ какво сътвориха. Всички се изредиха и се осраха с извинение. Става от зле по-зле. ГЕРБ не изпълняват интереса на народа, а на западните си господари, държавата е пред абдикация. За кого да гласуваме ако не за Волен за Кунева-Пръмова, чието най-голямо постижение е да затвори реакторите ни, които можеха да ни дават евтин ток още много години и да ни докара с милярди левове назад.
Да живее България!Да живее Волен Сидеров!

2013.02.19 | 16:14

55
Откакто АТАКА е на политическата сцена, България вече не е същата. В България има една организирана сила, от която се страхуват предателите, продажниците и българофобите.Скъпи братя българи, няма по-висока идея от патриотичната. Няма по-висш идеал, на който да служи човек, за който да работи човек, освен идеала- Отечество, освен идеала - българския народ.Народът е силен, когато е обединен, народът е силен, когато го движи един дух, а днес нас ни движи една идея, която е кратка, но ударна и мощна като юмрук - АТАКА! Така че, братя българи, съратници, работете ясно, категорично и активно за АТАКА, така както сте го правили досега. Ние ще бъдем АТАКА - уникалната българска формация, която първа заяви - национализмът е идея, най-висша от всички, по-висока от дясната, от лявата, от центристката, от либералната, защото няма по-висок идеал от Отечеството и ние ще следваме тази идея.
koio

2013.02.18 | 04:17

28
ataka e finansirana ot dps
s

2013.02.19 | 16:14

54
нито герб нито бсп само атака
Tur4in

2013.02.19 | 16:14

53
Волен е прав!
беден човек

2013.02.19 | 16:13

52
Волен единствения политик с кауза за народа - всичко което ни повтаряше години наред сега излезе истина.Атака Победа
АТАКА ПОБЕДА!

2013.02.19 | 16:13

51
На следващите парламентарни избори, които ще бъдат тази година, АТАКА ще бъде втората по големина политическа сила, защото е последователна, некорумпирана и има подкрепата на широките народни маси, които приемат идеите й като кауза.Това е което АТАКА повтаря от години: ликвидиране на корупционната управленска система, съкращаване на раздутия държавен апарат, бърза икономическа, пенсионна и здравна реформа, нова политика на доходите и ясни, точни облекчени правила за бизнеса. Всичко това е политиката на АТАКА.

2013.02.09 | 19:15

2
510 000 чиновници срещу 62 000 полицаи , 45 000 армия как ви звучи реформите и съкращенията само на книга и само като предизборни обещания ?
Национализмът е моята гражданска позиция!

2013.02.19 | 16:13

50
За всеки достоен българин има място в АТАКА. Позицията да си българин и патриот заслужава уважение. Не е срамно да си член на националистическа партия. Вижте съседна Гърция - там нямат националистически партии, защото всичките са такива, хората държат на своята държава. Световните тенденции показват, че народ по-малък от 5 милиона, има опасност да се претопи. България е пред сериозна опасност, затова трябва да се даде рамо на АТАКА, която защитава българщината, националното достойнство, изповядва любовта към родината. Управляващите непрекъснато повтарят, че националистите водят негативна политика срещу малцинствата - това не е вярно, ние нямаме нищо против тези, които си изкарват хляба с труд. АТАКА е против олигархията, която управлява тези малцинства и ги превръща в платени избиратели. АТАКА е единствената партия, на която можем да разчитаме да направи нещо за онези, които си тръгнаха от България.

2013.02.09 | 20:33

7
Воленчо, сладур... няма как да ги изгониш! Те са подписали договори при тройната коалиция и то дълго годишни! Никога няма да забравя какво каза онзи Лютият Местан преди 2 седмици. "При коалиците е така, ако за едната партия има нещо, то тогава трябва и за другата да има" и тогава се сетих, кой докара ЧЕЗ, ЕОН и ЕНВ! Чрез тези компании, БСП, ДПС и НДСВ си печелят пари на гърба на народа.

2013.02.19 | 16:13

49
Пич я прочети какво става ако се направи преврат и национализация и познай кой и какво ще точи тогава от БЪЛГАРИЯ тогава ?
ATAKA!

2013.02.19 | 16:13

48
ATAKA,ATAKA,ATAKA!!!!!!!!!!

2013.02.10 | 00:56

14
Политиците винаги говорят за неща в полза на народа когато с в опозиция и е сигурно че не могат да ги направят Вземат ли властта ...

2013.02.19 | 16:13

47
Гласувал съм до сега за АТАКА. Всичко което казват е така, ако вземат властта и думите им отговарят на делата, тогава България ще отиде към много по-добро, ако не, жална ни майка :(

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини