Сергей Станишев: Жозеф Дол да се извини незабавно

  • 07 февруари 2013 12:46

  • 1914
  • 4
Сергей Станишев: Жозеф Дол да се извини незабавно
© булфото

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на настоява за пълно и незабавно извинение от лидера на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския, съобщи пресцентърът на Българската социалистическа партия.

"Изкривяването на думите ми от страна на Жозеф ДолЖозеф Дол Жозеф Дол - френски политик, председател на групата на Европейската народна партия в Европейския е една жалка постъпка, за която аз настоявам той да се извини изцяло и незабавно", заяви Станишев. Той отбеляза, че ако Дол си беше направил труда да провери фактите, щеше да види, че дори членове на собствената му Група, тази на ЕНП, се колебаят да подкрепят правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за позицията, заета след заседанието на КСНС.
Според лидера на ПЕС има известна ирония в това, че в деня, в който Европейският парламент дебатира върховенството на закона и медийната свобода в България, г-н Дол допусна онези грешки, които предизвикаха загрижеността на ЕП. "Може би г-н Дол е бил наплашен да направи такова скандално изявление лично от Борисов. Ако това е така, той лично се е докоснал до тактиките, използвани от нашето правителство. Надявам се г-н Дол да бъде любезен и да се извини за своите действия", добави Станишев.

Лидерът на социалистите изтъкна, че не е възможно да се направят категорични изводи кой е отговорен за атентата в Бургас без пълно разследване и щателен преглед на всички факти. "В интерес на българските, а и на всички европейски граждани, аз категорично отстоявах да се изпълнят всички условия, които гарантират щателно разследване и демократична отчетност", подчерта Станишев. Той напомни, че българското правителство направи изявление, без да информира парламента и че демократичната отчетност вместо да бъде основополагаща в една парламентарна демокрация, е отсъствала напълно. Президентът на ПЕС отбеляза още, че разследването не е приключило.

Последвайте канала на

БТА
1914 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.04.08 | 07:51

4
Станишев не се извинява въпреки, че сипе донос след донос и плюе по - най безобразен начин. Ако опира до Станишев, то той никога няма за какво да се извинява. Не е крал и не е обиждал никого.
Бай Кольо

2014.04.08 | 07:50

3
Не е важно за какво - важното е да плюеш родината си и правителството си, с надеждата да гепиш политически келепир! То на тоя коя му е родината не е много ясно. За това разсекрети военното разузнаване - хората които държаха баща му на власт! Това му е морала! Сер Гей!

2013.02.08 | 10:40

1
бат кольо-ти чукаш ли се -ако е така нареждам се на опашката

2014.04.08 | 07:50

2
Станишев преди един месе: Нямам за какво да се извинявам. Серго умира от яд, че парите сега отиват я за ремонт, я за строителство... не отиват за заменки и дюни и източвания и пиар на моника

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини