Вежди Рашидов: Оставам лоялен на ГЕРБ до изборите

  • 02 февруари 2013 15:08

  • 2802
  • 7
Вежди Рашидов: Оставам лоялен на ГЕРБ до изборите
© Булфото

Лош или добър, аз ще остана лоялен на ГЕРБ до изборите, защото такъв е договорът ми с премиера, защото съм стиснал ръката му. Това заяви министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в предаването "България говори" по Нова телевизия.

Той посочи, че не желае да влиза в "политически разпри" и за пореден път повтори, че не е имал намерение да става министър, но все пак се надява да е бил полезен в качеството си на такъв. "Още малко казарма остана. Бил съм в казармата, де факто една административна работа е като една казарма", разясни Рашидов.

Министърът беше доста рязък в коментара си по повод атентата срещу Ахмед Доган: "Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган. Сутрин ставам с Доган, вечер лягам с Доган. Стига вече. Някой да си свърши работата. Имайте малко милост. Обществото не може да бъде малтретирано с такова нещо. Извинявам се, че влизам така". Рашидов определи почетния председател на ДПС като експертен политик. "Той е винаги там, където има много пари", посочи министърът, като допълни, че му е писнало да гледа как години наред всичко се върти около фигурата на Доган.

"Всяко управление и коалиция мина през него под знака на етническата толерантност. Аз се грижа за интеграцията на малцинствата. Аз работя за етническия мир и разбирам нещата така. И българинът, и турчинът може да е глупак. Идиотът си е идиот и няма значение от кой етнос е", отсече Рашидов. Министърът бе категоричен, че няма как да стане лидер на етническа партия. "Цял живот живея от страната на гражданското общество и работя на свободна практика. За първи път се хванах на работа извън ателието," коментира поста си на министър на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Рашидов и като творец разкритикува новото лого, което ще представя страната ни на туристическия пазар. За него и идеята за поставяне на паметник на хан Аспарух в столицата той отговори по един и същи начин: "Тази художествена самодейност в България трябва да се спре". По думите му това ще доведе само до бели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2802 7

Коментари 7

Добави коментар
AGA

2013.02.04 | 04:08

7
IZROT

2013.02.04 | 04:08

6
ПОМИЯР! ПРЕДИ ДА ОБИЖДАШ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ НА БЪЛГАРСКИ! ВЕРОЯТНО ИЗПЪЛНЯВАШ ПАРТИЙНО ПОРЪЧЕНИЕ!!! БОКЛУК!!!!!!!!!!!!

2013.02.04 | 04:08

5
И защо да няма паметника на Хан Аспарух в българската столица? Аз искам да има!

2013.02.04 | 01:28

4
Да беше останал лоялен и към МАЙКА си.Няма друг като теб ИЗРОД.

2013.02.04 | 01:27

3
Евала на господин Рашидов. Сутринта го гледах и каза нещо много мъдро, когато го запитаха за принадлежността към различните етноси. Каза, че е български гражданин и е без значение какво вероъзповедание има и ако нещо ще напусне България и ще живее в друга държава и разбира се в нея ще си плаща данаците и ще си ползва правата. Евала.

2013.02.03 | 23:31

1
"Евала" ще викаш в Saudi Arabia в някой концлагер на службите. Тук е България и не разбираме турцизми, нито искаме да разбираме. Да погледнем фактите такива, каквито са, коментарите са излишни: правителство на туркофили с фес за мн на културата.

2013.02.04 | 01:27

2
"Лош или добър, аз ще остана лоялен на ГЕРБ до изборите, защото такъв е договорът ми с премиера, защото съм стиснал ръката му. "- А след изборите на кого ще си лоялен ?????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини