Доган все още се води шеф на парламентарната група на ДПС

  • 31 януари 2013 19:02

  • 1114
  • 1
Доган все още се води шеф на парламентарната група на ДПС
©

Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от продължава да бъде председател на парламентарната група на ДПС, въпреки че Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в вече заема лидерския пост в партията. Причината е, че депутатите от Движението не са съобщили на ръководството на парламента за промяната, пише Дневник.

Народни представители от ДПС заявиха, че не са коментирали помежду си нуждата от корекция. Най-вероятно въпросът ще бъде поставен на следващата среща на Централния съвет на партията на осми февруари, предположи един от попитаните.

Според устава на партията председателят й автоматично оглавява и парламентарната група. Промените трябва да бъдат вписани в специален регистър, пише в правилника на Народното събрание. В началото на следващото пленарно заседание на парламента председателстващият съобщава за промяната.

На конференцията, на която Доган беше нападнат, той се оттегли от лидерския пост, но остана почетен председател.

От началото на мандата от юли 2009 г. той е бил в пленарната зала в 11 дни. По традиция води класацията по най-много отсъствия, показва справка в сайта на Народното събрание.

Беше му наложена глоба от близо 27 хил. лв. за неявяване на пленарни заседания и на заседания на комисии в настоящия мандат. Според правилника на парламента при три поредни неоправдани отсъствия от заседания се удържа две трети от месечното възнаграждение на депутата.

Последвайте канала на

1114 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.13 | 22:32

1
Боли го кура за 27000лв. глупаците от ДПС ще му ги платят нали пак ще гласуват за тях!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини