Тотю Младенов: И ние искаме да вдигаме минималната заплата

  • 31 януари 2013 08:08

  • 1889
  • 5
Тотю Младенов: И ние искаме да вдигаме минималната заплата
©

"В момента има две посоки, в които се върви по отношение на проблема с ВМЗ - Сопот. При едната се полагат усилия за възстановяването на завода, а при другата частният бизнес от региона да наема на работа оръжейниците", заяви в ефира на Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Той съобщи, че ще има индивидуални консултации с работниците от завода. Ще се предостави и възможност на всички служители, които искат да се преквалифицират.

Младенов поясни, че заплатите на оръжейниците, ако те сменят работното си място, зависи изцяло от частниците. Министърът допълни, че ако се налага на такива хора да пътуват има различни алтернативи, за да не вадят пари от джоба си за това. Една от тях е оперативна програма към МТСП.

"Всичко вече зависи от самите хора", каза Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Министърът на труда и социалната политика отново съобщи, че през тази година държавата ще положи усилия да намали безработицата при младите хора. Младенов поясни, че това ще стане с оперативни програми. Чрез тях работа може да си намерят и хора, на които им остават няколко години до пенсия.

Относно майчинските, техният размер и периодът на получаването им, министър Младенов съобщи, че всичко е обвързано с осигуряването. Според него е редно да има дискусия по тези въпроси. Той припомни, че България е рекордьор по продължителност на майчинство. "Най - правилно е майката да сключи договор с НОИ и да каже как иска да си получава майчинските", заяви министърът.

Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко коментира и грешката с депутатските и министерските заплати, които бяха увеличени. Той съобщи, че тя вече е коригирана. Министърът припомни все пак, че в България наистина се е тръгнало от много нисък праг на минималната заплата. По думите му, управляващите също искат тя да расте по - бързо.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1889 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
анонимен

2013.02.01 | 14:50

5
Ами Вдигайте я
Rosniak

2013.02.01 | 14:50

4
Как така има винаги пари за депутатските заплати, а за заплатите и пенсиите- пари няма ? А после Борисов казва пред медиите "Народът да стяга коланите".

2013.02.01 | 06:26

3
Какви оперативни програми,бе пингвин?И там напипахте мекото,уж обучавате(ваши фирмички),на други братовчеди"-превеждате разликата в осигуровки и заплата,и той ги държи на работа,само докато изтече срока.-после любимата ви фраза-"Нищо лично,просто бизнес" Ей,голем добитък сме!
kiril

2013.01.31 | 18:44

2
Тотюуууу, в какво ще преквалифицираш оръжейниците? - да не вземат да се преквалифицират в ползващи изделията си, ей, внимавай...малко им трябва, според мен! Тотюуууу, Бойчо га доде на власт, рече че неще да чува думичката "ще"...ай действай там! Тотюуууу, ша та заплодим и ша та пуснем в майчинство! - внимавай! Аха - викаш грешкат асъс заплатите на депутати и министри, е вярна? - вЕрваме ти! Тотюуууу, ми като искате, що така не расте МРЗ? То вие и АЕЦ искахте, пък...палачинка? Тотюуууу, що си такова лапацало бре? - я си глей кефа там...

2013.01.31 | 18:42

1
Господ да ви вдигне вас и да ви навре в казаните на ада , скапани изедници и тъпи чантаджии, дето 23 години едни и същи малоумници си менкат местата из власта да лапат и крадат .Стане ли Януари 2014 си бия камшика и повече няма да се обърна назад даже да се изплюя на тая кочина Булгаристан.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини