Росен Плевнелиев: Очаквам това да не е единственият референдум за мандата

  • 27 януари 2013 10:43

  • 1723
  • 2
Росен Плевнелиев: Очаквам това да не е единственият референдум за мандата
© Булфото

На първия демократичен референдум хората трябва да излязат да гласуват, без значение какъв е резултатът, защото след демократичните промени хората ще решат съдбата на толкова важен проблем.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, след като гласува на националния референдум за ядрената енергетика в страната. Трябва да работим за ясна визия, всички институции, добави той.

Вярвам, че референдумът ще отпуши и ще мотивира българските граждани да отстояват позициите си. Надявам се това да не е единственият референдум в моя мандат, каза Плевнелиев.

Независимо от това колко ще излязат и какъв ще бъде резултатът това е успех, каза президентът. Плевнелиев обаче отново сътвори гаф като каза, че за 22 години преход, България прави една голяма стъпка напред с това допитване до народа. Очевидно президентът е наизустил цифрата от времето, когато течеше неговата собствена предизборна кампания, от която обаче премина една година.

Президентът коментира и предстоящия протест на военните гвъв връзка с реформите в армията. "Толкова години не сме имали ясни закони за армията и военните. Важното е, че се работи в тази насока и такива закони ще се приемат. Промени ще има, хубаво е, че има протести", каза той. Плевнелиев очаква диалог и промени.

Последвайте канала на

1723 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.27 | 20:27

2
Аз пък очаквам да няма други референдуми в близките 50 години. Тотално разочаровахте всички хора
ок

2013.01.27 | 18:33

1
Браво, бе! Това било победа за демокрацията, ама нали го организираха комунистите? Тоя пич не знае какво говори.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини