Цветанов: Дефицитът на закони за националната сигурност доведе до злоупотреби

  • 24 януари 2013 09:48

  • 580
  • 1
Цветанов: Дефицитът на закони за националната сигурност доведе до злоупотреби
©

Огромният дефицит от липса на нормативна уредба за националната сигурност в последните 23 години доведе до порочни практики. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа при обсъждането на първо четене на Законопроекта за управление на системата за защита на националната сигурност.

"Днешният ден е изключително важен за националната сигурност. За първи път имаме дебат по закони за специалните служби. Липсата на парламентарен контрол доведе до това, че службите можеха да извършват злоупотреби", добави той.

Той припомни, че през февруари 2011 година беше приета Национална стратегия за национална сигурност, която е основополагаща. "За нас беше важно да имаме подобен основополагащ документ, който да отвори възможността за изработване на съответните закони в сектора за сигурност", посочи вътрешният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
580 1

Коментари 1

Добави коментар
иво

2013.01.24 | 14:07

1
Цецко - ами къде бяхте 4год. , та не ги направихте ? има ли сте стратегия - имате - да не казвам какво - сещай се . Голям резил си !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини