Министър Тодоров: За театъра в Смолян мога да си представя какво се случва, за Разград още не ми го побира главата

  • 02 октомври 2024 08:55

  • 613
  • 2
Министър Тодоров: За театъра в Смолян мога да си представя какво се случва, за Разград още не ми го побира главата
© БТВ

За театъра в Смолян мога да си представя какво се случва. За Разград още не ми го побира главата. Определено, ако има схема, тя не е една и съща. Има нещо организирано и се прави, но очевидно по различен начин. Това заяви пред БТВ служебният министър на културата Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и във връзка с измамната схема, за която вече бившият директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград – Левон Манукян, е обвинен за фиктивни назначения, с което е ощетен бюджетът.

Има данни за подобни назначения и в театър в Смолян.

Пуснаха на свобода диригента Левон Манукян срещу 50 000 лева гаранция

„В момента, в който разбрахме какво се случва в Разград, направихме наше вътрешно проучване. Предстои проверка на много театри. Освен това Министерството на културата работи и с външни институции. Още предходният министър е сигнализирал прокуратурата и още няколко институции за седем театъра. Доколкото знам - Разградският не е сред тях“, обясни Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и.

Вчера съдът в Пловдив постанови и постоянен арест за програмиста Петко Писков, считан от обвинението за мозък на схемата.

„В Разград са били назначени, абсолютно фиктивно, хора, които нямат нищо общо с културата и които очевидно не са от Разград. Имало е лице посредник – не съм убеден дали става дума за Петко Писков. Лице, което първо е намирало хората, а след това най-вероятно е събирало парите от тях“, каза още министърът на културата.

Той подчерта, че не иска към момента в Министерството да се изпадне в състояние на параноя.

„Убеден съм, че работата на прокуратурата ще бъде добре свършена и ще се разбере, ако има високопоставено лице в Министерството на културата. Ние също работим и правим наши вътрешни проверки, но в крайна сметка професионалистите са полицията и прокуратурата. Не искам в момента в Министерството всеки да следи всеки“, каза Тодоров.

„Схемата в Разград е нещо кардинално ново. И е нещо изключително нагло и арогантно. Защото схемите, които ние проверяваме, са за измами чрез билети, поръчки на фирми, но досега никога не е ставало дума да се взимат парите от Фонд работна заплата на хората“, обясни министърът.

По думите му директорите на театри към този момент имат изключителни правомощия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
613 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!!!

2024.10.02 | 09:39

1
А на българите не им го побира акъла как е възможно безхаберник, некадърник и нищожество като теб да е културен министър! Че ти кьорав и глух ли си бил през цялото това време би, наглецо? Или твои хора в Министерството ТИ усърдно са помагали на престъпниците и са си пълнели джобовете! Ай сиктир бе, министре на културата! Ега ти майтапа!

2024.10.02 | 10:16

2
РАЗЦЕПЕТЕ ГЛАВАТА ДА ГО ПОБЕРЕ !

Добави коментар

Водещи новини