Официално: Любомир Христов е кандидат - вицепрезидент на Кунева

На днешния ден се навършват 20 години от приемането на българската Конституция, която е дала възможност да се направят много неща.

Тази Конституция е трасирала пътя на България към ЕС и НАТО, каза Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 при представянето на кандидата за вицепрезидент.


България е една от малкото страни, които имат фигура на вицепрезидент и това не е случайно. Според Кунева - вицепрезидентът трябва да има голяма тежест, визия, и да покрие огромен кръг въпроси за доброто на цялата президентска институция.


"Вицепрезидентът, който аз предлагам, е икономист. Икономическият фокус има много голямо значение за успеха на следващия мандат", каза Кунева. По думите й икономиката е навсякъде във въпросите, които трябва да се решат - необразованост на българските ученици – 40 % не разбират това, което четат, здравеопазване, администрация – всичко това има значение за икономиката. Вицепрезидентът, който аз предлагам, е граждански активен. Взаимодействието между гражданските организации и институциите е условия за напредъка на България. Затова вицепрезидентът трябва да се институция, която да навлиза в дълбочина в диалога с организациите. Той е експерт със значими постижения в областта на финансите и макроикономиката, ще бъде в постоянна връзка с общините, ще подпомага привличането на инвестиции. Ще разчитам на него за активна дипломация в областта на правата на човека. Той има опит в областта на правата на потребителите. Той казва за себе си, че никога не лъже. Той е доктор по икономика. Имам намерение в следващите пет години да направя всичко възможно уменията му да бъдат по най-ефективния начин да бъдат поставени в действие. Няма негова статия в медия в областта на финансите, която да не е последвана от много и интересни коментари", каза Кунева.

Коментари

  1. 2011.07.12 | 16:21
    Защо ни е вицепрезидент, който да получава от нашите пари?Той никаква работа не върши.Крепи на президента ..........!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет