Дянков: Чакаме по-добри времена да вдигнем заплатите на управниците

  • 14 януари 2013 08:24

  • 6054
  • 25
Дянков: Чакаме по-добри времена да вдигнем заплатите на управниците
©

Отлежаващ законопроект е увеличението на заплатите на първите трима в държавата - президента, премиера и председателя на парламента. Той е свързан със Закона за държавния служител и държавната администрация. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Ще изчакаме по-добри времена, за да вдигнем заплатите на държавната администрация. На тази идея се възпротиви не само опозицията, а и самият Борисов, посочи Дянков.

Той посочи още, че бивши висши чиновници по времето на Тройната коалиция са прибрали сериозни пари от участие в различни управителни съвети на държавни компании. Кирил Ананиев, който беше зам.-министър на финансите, е получил половин милион лева от това, че е бил член на различни управителни съвети на държавните търговски дружества. Овчаров - също, както и много приближени на Станишев. "Ние забранихме да си в повече от един управителен съвет и да получаваш допълнителни пари", каза Дянков. В началото на миналата година направихме нов закон за държавната администрация, след това направихме закон за държавния служител и това беше третата стъпка, третият закон за политическите кабинети в министерствата, за областните управи, за кметствата.

Около 2000 лева получават всички директори по време на нашето управление. След като вдигнем други доходи, ще вдихнем и заплатите на управниците, каза Дянков. Той смята, че този проблем ще бъде разгледан от следващия парламент.

"Всеки ден ние се опитваме да направим нещо положително. Това е, което съм научил от премиера", заяви министърът на финансите. По димите му в момента всички са съсредоточени в решаването на проблемите и борбата с безработицата. "Ще сложим повече пари и от държавния бюджет в пазара на труда", обеща Дянков. Около 20 000 души в момента работят по програми, субсидирани с евросредства - това е 5% от общата безработица. Нашата идея да допълним средства от държавния бюджет основно за две групи безработни - млади хора, които излизат на пазара на труда и трайно безработни. След февруари - март вече ще може да се мисли за увеличаване доходите и на други групи, добави Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

И в момента съществува програма, според която ако фирма кандидатства в тази програма и осигурява работни места, се спонсорира. Новите субсидии ще бъдат фокусирани в райони с по-голяма безработица. Решението да имаш повече деца е емоционално решение, то не е свързано с това колко се плаща за това дете. Това решение не е свързано с държавната помощ за това дете, сочи социалният опит, заяви Дянков.

Юристи и финансисти не се разбират добре по целия свят, но големите законови промени вече са направени, така че съм доволен, каза Дянков.

Последвайте канала на

6054 25

Коментари 25

Добави коментар
m

2013.01.19 | 18:56

25
Извинявам се на номер 12.Отговорът ми беше насочен към номер 13 с гръмкото название Центурион- човекът със смешните изказвания.Ще го напиша повторно: Не е нужно да си от БСП или от която и да е партия, за да даваш негативни оценки за управляващите гадове от ГЕРБ-ти ако живееш добре, това не означава, че останалите българи, голяма част от които живеят бедно, трябва да споделят твоето мнение.

2013.01.15 | 22:57

24
Ще им увеличават доходите на тези л**на,защото са им много малки сегашните заплати,"изработени" на гърба на народа...Всичките тия лекета и ненужни администрации към тях-са за каторга..боклуци !
1111

2013.01.15 | 17:31

23
Как може такова безоЧие.Говорите за нови мерцедеси за повишение на заплатите Ви и др. подобни.Народа психяса народа мре заради вашето безочие заради вашата немърливост заради вашата алчност за власт и пари.
всички ГЕРБерасти в затвора!

2013.01.15 | 14:32

22
Тия Изроди са и цинични, вече! Кога ще помислите, за увеличение на доходите на пенсионери и обикновените работещи? Колко да ви чакаме, още и кога ще са тия времена?

2013.01.15 | 14:23

21
Г-н Дянков и ние чакам по-добри времена(изборите) за да ви пратим в историята и там да си останите во веки веков АМИН
d

2013.01.15 | 14:23

20
защо не ходиш пеша по улице бе пед...ст - ше бъдеш обесен за 3 минути - нали си знаеш палячо

2013.01.15 | 11:52

17
прав си ама тоя долен пед......раст се вози на правителствените мерцедеси, да му у меко и топло на г...за, иначе ше го обесат или е...ат

2013.01.15 | 14:22

19
Пак почна цирка. Дянков предлага по-високи заплати (все едно им трябват заплати изобщо), а високо моралната тиква се възпротивява. Що не цункате Джиджи и двамата?
който гроб копае на България сам пада в не

2013.01.15 | 11:54

18
Само три процента от българите одобряват управлението на ГЕРБ Разочарованите от управлението на ГЕРБ се увеличават непрекъснато Януари 14 2013 Разочарованите от управлението на ГЕРБ се увеличават непрекъснато и съотношението положителните – отрицателни оценки е 1 към 2. Само 2.9% от българите дават оценка отличен 6 на мандата на ГЕРБ и го определят напълно успешен, На границата са 25.4% които все още смятат, че успехите на сегашното правителство са повече от неуспехите му. 36.3% мислят обратно, а 26% го определят като пълен провал. Проучването е направено от „Сова Харис“, а поръчката е на вестник „Преса“. ГЕРБ остава все още първа политическа сила, но обществените нагласи постепенно намаляват процентите й. Част от хората са склонни да дадат втори шанс на Бойко Борисов, но почти същият процент не са склонни. Основните проблеми за всички са намалените доходи, безработицата, замразените пенсии, орязаното майчинство, корупцията във властта, голямата инфлация и повишените разходи за отопление, които част от семействата не могат тази зима да си позволят и стоят на студено. Според статистиката пък 10 процента от българските семейства пропускат по едно ядене и вечер си лягат полугладни. Стигна се и дотам, че две деца починаха от глад. Ако изборите са в момента, в парламента ще влязат само четири партии. ГЕРБ и БСП с разлика от пет процента и ДПС и партията на Меглена Кунева, които в момента са с изравнени проценти, малко над 5. СДС и ДСБ не минават четирипроцентната бариера, освен ако не се обединят. Силен спад бележи АТАКА и всички БЗНС-та, а РЗС заедно с Марешки нямат и два процента. Социолозите прогнозират, че много трудно ще се състави правителство. ГЕРБ трябва да избира за коалиционен партньор между ДПС и партията на Кунева, но Борисов заяви, че няма да се коалира с никого, Кунева също. Ако сините се коалират помежду си и все пак влязат в парламента, техните депутати няма да достигнат на ГЕРБ да получи желаното от него мнозинство
niki

2013.01.15 | 11:51

14
uj vsi4ki pluete po gerb a posle pak 6te glasuvate za tqh, nikoga nqma da se opravim prost narod sme

2013.01.15 | 11:51

16
ами много ясно че ще са герб всичко което направиха е видно можеш да идеш да го видиш да го пипнеш а по времето на опозицията какво беше крадене,спиране на евро фондове и нищо на лице освен батак сега когато много държави фалират ние се държим не сме цъфнали и вързали но все пак малко по малко вървим напред само тръгни по моловете и после кажи че нямат пари хората

2013.01.15 | 11:51

15
na moderatora maikata e mnogo krasiva

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини