Станишев: Борисов да накара Дянков да даде бонуси на пенсионерите

  • 11 януари 2013 11:14

  • 3192
  • 16
Станишев: Борисов да накара Дянков да даде бонуси на пенсионерите
©

На 27 януари предстои първият референдум, който се провежда по волята на 70 000 българи. Те искат да си върнат държавата и да решат бъдещето й по ключов въпрос. Този референдум беше предизвикан от решението на правителството на Борисов за спиране на строителството на АЕЦ "Белене". Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

По думите му този референдум е възможност за хората да почувстват своята сила на базата на едно информирано решение. От всички решения за изграждане на ядрени електроцентрали, тази е най-евтината - само 4 милиарда евро. При други проекти средно се получава по 5 млрд. евро на един реактор. А крайната цена на Белене е 6 млрд. евро и българите трябва да го знаят.

Три и половина години правителството на ГЕРБ заблуждаваше българите и накрая се отказа от един изгоден за държавата проект. Нито един лев не е даден от държавния бюджет досега за Белене. Този проект ще се изгражда с външна инвестиция. Колкото и да викате, няма да запушите устата на истината, каза Станишев към депутатите в залата, които надигаха глас в оспорване на думите му. Проектът е и шанс за развитие на високите технологии.

Хората не можаха да отпразнуват достойно Коледните празници. Сега се обръщам към премиера Борисов - парите са платени от ЕС и са налични - да накара Дянков да даде следколедни добавки на пенсионерите, да даде и на майките - парите за майчинството са замразени на 240 лева от години.

След като лидерът на БСП слезе от трибуната, лидерът на РЗС Яне Янев поиска думата за процедура. "Политическа партия не може да прави пропаганда за референдума от парламентарната трибуна. Законът ясно каза, че това могат да правят само инициативни комитети", разгневи се той. Янев призова председателя на парламента Цецка Цачева да не допуска такова нещо в залата. "Нека социалистите да не агитират за измисления си референдум. На Станишев са носени куфарчета с пари по проекта "Белене", а не е направено нищо за хората в региона", каза още Яне Янев.

Последвайте канала на

3192 16

Коментари 16

Добави коментар
ДО БОГ

2013.01.12 | 10:55

16
ЧУЙ МОЛБАТА МИ ГОСПОДИ И НАПРАВИ ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,,освободи само пенсионерите, ромите и автобусите на съседни нам държави ,,. САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕШ ДА СИ СЪБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ И ДА НИ ДАДЕШ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ЗА ДА НЕ СЕ ГЛЕДАМЕ И ПИТАМЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОЙ МИ ПРЪДНА В ГАЩИТЕ. Тогава този, които при четенето на тези редове започне да го облива студена пот ще знае, че косъма не му е чист. АМИН.

2013.01.12 | 10:17

15
ЧУЙ МОЛБАТА МИ ГОСПОДИ И НАПРАВИ ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,,освободи само пенсионерите, ромите и автобусите на съседни нам държави ,,. САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕШ ДА СИ СЪБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ И ДА НИ ДАДЕШ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ЗА ДА НЕ СЕ ГЛЕДАМЕ И ПИТАМЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОЙ МИ ПРЪДНА В ГАЩИТЕ. Тогава с доброволен труд и дарения ще построим мечтата на една партия на о. БЕЛЕНЕ. и понеже ще има голям наплив от желаещи да си припишат заслугите за идеята ЯЕЦ предлагам избора да се направи от независим источник а именно ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА. Така те ще имат пожизненото право да се гордеят с делата си и да се любуват на гледката от подходящо място о. БЕЛЕНЕ. Слава за тях и утешение за нас. АМИН АМИН АМИН

2013.01.11 | 19:51

14
крадец и мошенник мафиот
затвор за Тиквата

2013.01.11 | 19:23

13
ГЕРБ се готви да вкара България във война с Иран! Израел и САЩ са се договорили Боко Тиквата да обвини Иран и Хизбула за атентата в Бургас за да си запази властта и тайната за тъмното му миналo! Включете се в подкрепа на групата от фейсбук: "ДА ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА МИЛИАРДЕРИТЕ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА"
xp

2013.01.11 | 19:23

12
Аз само едно не мога да разбера - защо Станишев като беше министър-председател не направи нищо за да се построи АЕЦ??

2013.01.11 | 19:23

11
Ще гласувам наказателно не защото Станишев не е лъжец, а защото Боко тиквата е най-тъпото парче и най-големия лъжец, който съм виждал.

2013.01.11 | 19:09

10
Комунистите са крадци. Аз мислех, че 6-7 милиона от хохегер са много, но като разбрах, че от цанков камък са 230, ми светна какъв размах имат в кражбите и лъжите и що за нищожества са.

2013.01.11 | 19:09

9
Аз не знам някоя мащабна далавера и кражба без участие на комунистите. Тоя какво ми бръщолеви и на какъв се прави.
Центурион

2013.01.11 | 17:02

8
Формулата на успеха ( политика след изборите ) е Кунева+Сидеров+Каракачанов+Расате ще има разтеж чрез индустрия която ние нямаме и която осигурява високи заплати + защита на Българските интереси от националистите до сега гледахме филма дайте да дадем и да помогнем на някого ние сме добри и богати и нямаме нужда от повече нека другите да успяват ние ше почакаме . Няма вечни приятели има вечни интереси ! Вие ни помогнете , а пък ние някога ще ви се отблагодарим вече никой не вярва в тия глупости !
neli

2013.01.11 | 17:00

7
Станишев да не се грижи толкова за пенсионерите, защото по негово време другарката Масларова изпрати на почивка само пенсионери членове на БСП, а останалите пиха по една студена вода. Държи се за тях като удавник за сламка. Мно нагло.

2013.01.11 | 16:59

4
Все-пак по-добре Станишев отколкото Бойко и Дянков

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини