Сергей Станишев: Лъжите на ГЕРБ вече не минават

  • 11 януари 2013 08:17

  • 3072
  • 25
Сергей Станишев: Лъжите на ГЕРБ вече не минават
©

Човек трябва да бъде сериозен. Не приемам политическите игри. Тези, които са овластени, в случая ГЕРБ, трябва да отговарят за думите си и да бъдат последователни. Това каза в сутрешния блок лидерът на БСП и ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод отговора му "Късно е, либе за китка" на предложението на ГЕРБ за национално съгласие по националните приоритети.

"През изминалите почти 4 г. от мандата им няма нещо, което да са обещали и да са изпълнили изцяло. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г постоянно обръща позицията си по ключови теми като палачинка. 4 г. ГЕРБ съществува чрез конфронтация с опозицията, а сега тръгва да търси сближаване. Финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи също лъже на институционално ниво. Каза, че коледните добавки за пенсионерите зависят от европари, вчера Европейската комисия го опроверга. Призовавам го, след като парите са Европа са дошли, да ги даде на пенсионерите като следколедни бонуси, защото такива бяха раздадени на администрацията на високо политическо ниво. Да направят нещо с тези средства, защото да връзваш бюджета на гърба на хората, без да обръщаш внимание на социалната политика - така всеки може да управлява. ГЕРБ не са господари на думите си - днес казват едно, утре - друго. Всеки, който изразява недоволство от управлението, бива демонизиран. Опозицията става нагла, лекарите стават убийци, протестиращите фермери - крадци и т.н.", посочи Станишев.

Той призова хората гласуват на предстоящия референдум. "Нека си кажат думата. Виждам как властта се опитва да им внуши, че няма смисъл, че няма да бъде събран необходимият брой гласове и т.н., но нека не се поддават на внушенията. Ако бяхме спечелили изборите през 2009 г., договорът за АЕЦ "Белене" щеше да бъде финализиран и проектът осъществен. Това е истината, останалото са лъжите на ГЕРБ, които действат на пропагандния принцип на Гьобелс, че една лъжа, повторена 1000 пъти, става истина. Колкото и да пропагандират ГЕРБ обаче, хората вече мислят трезво, изтрезняха. Вярвам, че ще вземат разумното решение - не е вярно, че няма смисъл да изразят мнението си на референдума", каза още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3072 25

Коментари 25

Добави коментар

2013.01.12 | 19:10

20
Най-ниската оценка на инвестицията е на консултанта HSBC и е 10 милиарда и 353 милиона евро. При досегашните цени на тока на АЕЦ „Козлодуй“ срокът на откупуването на АЕЦ Белене ще е 107 години.

2013.01.15 | 22:11

25
Тъпако,ако можеш да смяташ,БГ ще участва най-много с 50%т.е. цената ще бъде най-много 5млрд.Съвсем друг е въпросът как се изчислява цената на тока,какъв ток ще имаме когато ни спрат Козлудуй.Седми реактор няма да компенсира затварянето на първите 6 реактора.Много по-изгодно е да продаваш ток отколкото да се правиш на германец и да развиваш нискоенергоемки технологии.Много по-добре е да сме като арабелите и да продаваме ток както те нефт.Приказките,че ток няма да е нужен са абсолютно неверни,някога така говореха и за нефта,щяло да го замени електричеството.Така че, дечурлига,гласувайте "за" развитието на ядрената енергетика и конкретно за строежа Белене.Помислете за хората които ще имат работа и доходи най-малко за мин 5 год напред.
mi6o

2013.01.13 | 09:11

24
Предлагам на референдума да се добави и въпрос за ЦИГАРИТЕ . Така ще се направи пълна икономия на тоя народ и действително референдума ще има смисъл !!!!

2013.01.13 | 02:57

23
Тяхната партия БКП-БСП е оцапана с кръв . За това за тях гласуват само фанатици и глупаци, а те не са малко !
ДО БОГ и в частност до ЯНЕ

2013.01.12 | 19:16

22
ЧУЙ МОЛБАТА МИ ГОСПОДИ И НАПРАВИ ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,,освободи само пенсионерите, ромите и автобусите на съседни нам държави ,,. САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕШ ДА СИ СЪБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ И ДА НИ ДАДЕШ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ЗА ДА НЕ СЕ ГЛЕДАМЕ И ПИТАМЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОЙ МИ ПРЪДНА В ГАЩИТЕ. тогава изрази цитирам дословно сергей ,, Белене щеше да е печатница на пари за НАС,, за ВАС да другарю СЕРгей ами за нас или думата БЪЛГАРИЯ за ВАС не значи нищо. Прости МУ Господи той знае за какво се бори ама и това може да се промени ако ме чуваш. Да се свети името ти ЯНЕ ако ни просветлиш за комисионните. АМИН. да се помолим Братя.

2013.01.12 | 19:11

21
съсела е озверял ! Внимавайте и се пазете от него ! побеснял е за власт. Внушил си е че власта им е наследствена и вечна .

2013.01.12 | 10:11

19
Разчетите на HSBC показват, че продажната цена на тока на АЕЦ Белене трябва да бъде ТРИ ПЪТИ ПО-ВИСОКА от сегашната на АЕЦ „Козлодуй”, за да се откупи инвестицията за 18 години. Като се добави , че за АЕЦ Белене ще изплащаме стари реактори ( 2+) вместо тези същите пари да се вложат в нови ( след 6 години ще има реактори поколение 4) - няма никаква логика да се саморазоряваме с такъв неудачен проект, който не прави нищо друго освен да източва парите на българския данъкоплатец.
Герб=мор

2013.01.12 | 10:10

18
За да има коментари в полза на политическа партия Гроб трябва да са налице поне няколко неща/предварително уточнявам ,че не са подредени по приритети: 1. да сте част от партийните структури на Гроб, приближен на властта , близък роднина на управляващ и т.н./тоест да сте икономически и социално зависим от тях, или иначе казано: да се облажвате от тяхното царуване/; 2. да сте наивен/меко казано/, глух и сляп за цялостната икономическа и социална криза в страната; 3. да харесвате диктатурата и репресивните прийоми на управление / тоест да симпатизирате на комунизма, за който с умиление си спомня ББ/; 4. да симпатизирате на циганската прослойка в обществото, както и на олигархията; 5.да харесвате филми с Джеки Чан, Чък Норис и Долф Лундгрен и други легенди от този жанр; 6.да примирате от удоволствие слушайки шлагерите на Веселин Маринов и Кичка Бодурова; 7.да смятате българите за кучета, както и да лаете доволно когато видите в ефир образа на господаря Ви; 8.да имате поведение и маниери на транжор в кланица; 9. да сте заклет привържек на шуробаджанащината като основен и доказан HR прийом; 10. да обичате да сте в ролята на пийонка 11. да смятате пътната инфраструктура за единствения възможен път за икономически прогрес на една нация, както и да предлагате на народа асфалта като възможно допълнение към разнообразното хранене; Моля да ме извините, но разполагах само с 2-3 минутки за писане, знам,че списъка може да бъде безкраен...
mi6o

2013.01.11 | 17:56

6
Другарю комунист-фанате , браво!!!! Язък , че никога вече няма да ви върнем на власт !
някой

2013.01.11 | 17:47

3
... време е да отидеш на доктор, при ония "специалните", душевното ти равновесие е меко казано, нарушено ...

2013.01.12 | 10:10

17
До г-н Данев -7 -Разчетите на HSBC показват, че продажната цена на тока на АЕЦ Белене трябва да бъде три пъти по-висока от сегашната на АЕЦ „Козлодуй”, за да се откупи инвестицията за 18 години.
някой

2013.01.12 | 10:09

16
Гиби, Лалев, Данев, Фънки ...... излез от мазата на "Позитано", огледай се и ще видиш, че покрай теб живеят хора!!!
НЕ НА БЕЛЕНЕ

2013.01.12 | 10:09

15
Ами тезата е такава че през неговото управление украдоха 3 милиарда и оставиха едина локва на белене,че всеки български гражданин от пеленаче до пенсионер трябва да измъкне по 2100 лева от джоба си,че тока който произвежда няма да е по евтин от на козлудуй иче комшийте строят 2 нови централи и на кой ще продаваш тока питам те аз ДА НЕ ГОВОРИМ ВЪОБЩЕ ЗА ЯДРЕНАТА ОПАСНОСТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини