"Движение България на гражданите" искат бойкот на референдума

  • 04 януари 2013 20:54

  • 1129
  • 0
"Движение България на гражданите" искат бойкот на референдума
©

Членове на общинската структура на "Движение България на гражданите" в Благоевград са изразили днес своята позиция за бойкот на предстоящия национален референдум, съобщиха от политическата формация.

"Според политическа партия "Движение България на гражданите" предстоящият референдумът е фарс, който не предлага реален избор пред гражданите на страната, се посочва в съобщението. Той е по-скоро упражнение за предизборно стягане редиците на негласния политически картел между ГЕРБ и БСП.

Според "Движение България на гражданите" управляващите искат гражданите да им подпишат празен чек за проект, за който няма цена, няма инвеститор, не ясно как ще се отрази на цената на тока, няма гаранции за сигурността", се казва по-нататък.

Ние не сме против ядрената енергетика по принцип, а против "Белене" с неясни условия, заявяват още от партията, като допълват, че "чрез този референдум правителството ще изхарчи 14 млн. лева без реална необходимост".

"Вместо този безсмислен национален референдум "Движение България на гражданите" предлага да има местни референдуми заедно с парламентарните избори тази година, пише още в съобщението. Така, първо, ще се спестят пари, а второ - гражданите ще имат възможност да дадат мнението си за наистина важни теми. Така беше в САЩ на последните президентски избори - имаше над 200 местни референдума."

От "Движение България на гражданите" изтъкват също, че членовете на партията им работят активно с обществените организации и гражданите на Благоевград, за да очертаят наболелите проблеми на общината, и че имат намерение да внасят предложения за допитване към гражданите по най-острите и общозначими въпроси.

Последвайте канала на

БТА
1129 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини