Посланици отиват в парламента заради Изборния кодекс

  • 29 декември 2012 10:16

  • 1202
  • 4
Посланици отиват в парламента заради Изборния кодекс
©

Посланиците на страните членки на ЕС ще гостуват на парламента два пъти веднага след Нова година. Дипломатите са поканени да дойдат в Народното събрание, за да изслушат гледните точки и на управляващите, и на опозицията за скандалите около поправките в Изборния кодекс, пише "Труд".

Ремонтът на един от най-важните закони отиде във фризера, след като преди ваканцията ГЕРБ-ерите не приеха почти нищо от предложенията на колегите си от другите партии. Опозицията отговори с обвинения за планирани фалшификации на предстоящия парламентарен вот и бойкотира приемането на промените.

Първи на дипломатите от Евросъюза "ще се оплачат" депутатите от БСП и ДПС, които ги поканиха на разговор на 16 януари. Седмица по-късно - на 23 януари, се очаква посланиците да се срещнат и с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ и членове на парламентарната комисия по правни въпроси.

"Имаме потвърждение за срещата от посланика на Ирландия у нас Н. Пр. Джон Роуън, чиято страна поема председателството на ЕС от 1 януари. Пред дипломатите ще изложим нашите искания за промени в Изборния кодекс", обясни пред "Труд" говорителят на БСП Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. От опозицията са категорични, че няма да отстъпят за исканията си - наблюдатели през целия изборен процес вътре в изборните комисии, копия от протоколите за всички партии и места в ръководството на комисиите за опозицията.

От администрацията на парламента обясниха, че очакват потвърждения за срещата на посланиците с депутатите от правната комисия. Поканата от шефката Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после бе изпратена в последния работен ден преди Коледа. Едва след разговорите с посланиците се очаква да започнат консултации между парламентарните групи за продължаване на "ремонта" на Изборния кодекс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1202 4

Коментари 4

Добави коментар
нечленуващ в БСП

2013.01.14 | 11:58

4
Опозицията не трябва да отстъпва ! ГЕРБ трябва да разберат, че са сами и немогат да правят каквото си искат! Достатъчно злини причиниха!!!!!
anonimen

2013.01.14 | 11:58

3
Най-много злени на България сториха ,БСП,ДПС,ЕДСВ,СДС ,затова сега трябва да си траята ,а не да са нахални и нагло да лъжат.
АНТИКОМУНИСТ!!!!!!!!!!!!

2013.01.01 | 09:33

1
КЪДЕТО НАПИША ''АНТИКОМУНИСТ'', ВСИЧКИ ПЛЮЯТ ГРРБ. ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ВСИЧКИ ДРУГИ СА КОМУНИСТИ!!!!!!!!!!!!!!!
СКАНДАЛ в Африка(БГ)

2013.01.02 | 05:53

2
ЦИК се местят по-спешност в сградата на ГЕРБ(малкото НДК) за да бъдат контролирани от Цветан Цветанов(Берия)за по-лесно фалшифициране на протоколите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини