Цветан Цветанов: Дано съдът скоро заработи за хората

  • 08 юли 2011 14:27

  • 1033
  • 4
Цветан Цветанов: Дано съдът скоро заработи за хората
© Булфото

Това, което наблюдавахме относно мерките за тези, които бяха тръгнали да правят грабеж на един трезор, надявам се, че ще се случи с мерките, които ще се гледат по европейските заповеди за арест от операция „Шок”.

Това дава отговор на всичко, което се прави в момента в сектор сигурност, каза министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в отговор на въпрос за присъдите на Братя Галеви. Цветанов посочи, че действително има засегнати интереси на много представители от политическите партии. "Без да назовавам опредени имена, които са добри защитници точно на „Kилърите”, на „Oктопода” и на всички, на които ще бъдат повдигнати обвинителни актове", каза той.


„Надявам се, че съдът ще отсъди правилно, ръководейки се от върховенството на закона, без други факти и обстоятелства, които биха повлияли на вътрешната убеденост на един съдия”, посочи Цветанов.


Относно влизането на Душана Здравкова и Алексей Петров в кандидатпрезидентската надпревара, Цветанов посочи: „Смятате ли, че е коректно да коментирам лице, срещу което е приключило разследването, и му е предявено обвинението? И човек от съдебната система, който напусна, заради симбиозата на съдебна система и представители на организираната престъпност? Това е пример за модел на системата на прехода. Не бих коментирал. Право е на всеки да се издигне като президент”.


Относно отхвърления закон за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност, така наречения „Закон Попова”, Цветанов посочи, че това е една от мерките, които ще даде възможност за по-сериозно противодействие срещу забогатяването на хора от организираната престъпност. Цветанов заяви, че присъстващите от ГЕРБ са гласували "за".


Има консолидиране на всички срещу този закон. Може би има някои текстове, които също трябва да бъдат оптимизирани. Ще се търси по-голям консенсус и подкрепа от други партии - каза той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1033 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Svetlyo

2011.07.08 | 16:35

2
Цветанов,като няма друг съд,който да "работи за народа",защо не закриеш останалите съдилища в страната?!Ама ти верно си много прост!

2011.07.08 | 16:36

4
Тъпа кратуно болшевишка,гена ти е увреден и не се опитвай да мислиш.

2011.07.08 | 16:35

3
Крайно време е съдът да заработи за хората, дано тогава и Цецко влезе където му е мястото.
drop4o

2011.07.08 | 16:35

1
Когато всеки започне да си върши своята работа, ще стане по-добре и за останалите. А физкултурника, колекционер на апартаменти да престане да си дава мнението по въпроси, от които нищо не разбирара.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини