Касим Дал с нова партия, въстава срещу ДПС

  • 01 декември 2012 15:05

  • 5991
  • 11
Касим Дал с нова партия, въстава срещу ДПС
©

Политическата дейност на Народна партия "Свобода и достойнство" /НПСД/ ще бъде свързана с подобряване на качеството на живот на българските граждани, преодоляване на нищетата и мизерията с постигането на свободен и достоен човешки живот, заяви днес  Касим Дал на учредителна конференция на партията в зала "3" на  НДК.

В този исторически ден сме заедно, за да положим нови начала за разбиране и правене на политика. Слагаме начало на нова визия  за европейско бъдеще на Балканите. България има шанс да се превърне в център на европейската политическа система на  съвременните Балкани, посочи в словото си Дал. По думите му след 23 години преход, девет години членство в  НАТО и пет години членство в Европейския съюз, все още сме най-бедната страна в Съюза и с най-ниска производителност на труда.

Касим Дал припомни за смяната на имената на турците в България, известна като "възродителен процес, и заяви, че единствената организирана съпротива срещу комунистическия режим, КГБ и Държавна сигурност /ДС/ е била осъществена от турската мюсюлманска общност в България. Не подозирахме, че ДС е пуснала пипала и сред нас. Научих цялата истина за онова време, след като през 2006 г.  разработихме и внесохме единствения закон за ДС, каза Дал. Разбрах, че съм отдал огромна част от живота и младостта си на  дело, което е контролирано от ДС. Оказахме се само маша в ръцете на нашите мъчители, добави Дал. Той посочи, че това е заблудата на човек, който през цялото време е бил лъган, защото не е имал възможност да разбере дълбоката конспирация на службите. Дал заяви, че както агентите на ДС, скоро ще бъде огласен и списъкът на кредитните милионери у нас и ще стане ясен начинът  за източване на банките и ограбването на българските граждани.  По думите му, това е огромен по мащабите си замисъл за  облагодетелстване на комунистическата олигархия за сметка на нищетата на българските граждани. Тази убийствена  последователност на измамата продължава и след приемането ни в НАТО и в ЕС и са налице предпоставките тя да продължи и на  предстоящите парламентарни избори, отбеляза Дал.

Той отчете, че заедно с Европейската народна партия /ЕНП/ и Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност са поставили нов модел на политическо  сътрудничество, като на последните местни избори са спечелили 72 места за общински съветници, имат трима председатели на  общински съвети и двама кметове.  Дал каза, че в началото е бил скептично настроен, но след  акцията "Да подкрепим Касим Дал" е добил кураж и добави, че  учредяването на новата партия е по волята на присъстващите днес делегати. Касим Дал опроверга твърдения в публичното пространство, че  новата партия ще бъде "ДПС-2", или нова етническа партия. НПСД ще бъде българска национална партия на български граждани с различна етническа, културна и религиозна принадлежност. В основата поставяме достойния човешки живот, ще се борим срещу традицията за унищожаване на религиозните чувства на християни и на мюсюлмани, заяви Дал. Той посочи още, че новата партия не повтаря опита на отцепилите се от ДПС Осман Октай и Гюнер Тахир, защото "тези хора, подобно на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, са агенти на ДС". Според Касим Дал революцията в мисленето на хората вече е започнала и те не искат да бъдат инструмент в ръцете на "отдавна самозабравили се крадци". Създаваме партия, чиято цел е България най-после да се освободи от комунистическата олигархия  и от нейните пипала. По никакъв начин не можем да бъдем "ДПС-2", защото ДПС възпроизвежда статуквото на олигархията, а ние  възставаме именно срещу това статукво. Ще си партнираме с всеки, споделящ тази наша борба, допълни той.

В поздравителен адрес по повод на учредяването на новата Народна партия "Свобода и достойнство" турският премиер Реджеп  Тайип Ердоган пожелава благо и щастие на България и на целия български народ. Поздравлението от името на турския  министър-председател прочете днес на учредителната конференция на партията Халюк Кепек - главен секретар на Партията на  справедливостта и развитието, депутат от Анкара. "Турция отдава голямо значение на съседна приятелска и съюзническа България и дава своята подкрепа за конкретни проекти за сътрудничество, които биха имали принос за благополучието на двата народа", се казва в поздравителния адрес на Ердоган.  "Отношението на турския народ към сънародниците му в България, които допринасят за културното разнообразие и икономическо  развитие на българското общество, е като човешки и културен  мост, който сближава двете страни", посочва турският премиер.  Най-искреното ми желание е те да водят достоен живот като равноправни и уважавани граждани", допълва Ердоган и изразява  надежда, че новата партия ще има значим принос в политическия живот на България.

Председателят на СДС Емил Кабаиванов поднесе своите  поздравления за учредяването на най-младата партия в страната.  От 23 години заедно водим една тежка битка и трябва да я доведем до край - за свободата, достойнството и благоденствието на  България, каза той. По думите на Кабаиванов в лицето на СДС новата партия има съюзник в тази битка, която трябва да  "продължи смело и с кураж напред". Чакат ни нови предизвикателства, но заедно ще се справим, защото битката за  България си заслужава, допълни председателят на синята партия.

Председателят на НДСВ Христина Христова поздрави учредителите на новата партия за куража и за това, че издигат за свой политически идеал свободата и достойнството на хората в България. Очевидно е, че в условия на криза, трябва да се работи за създаване на алтернатива, за подобряване на живота на хората в България, каза Христова. Тя посочи, че на фона на тази криза  "някои си позволяват да размахват етническата карта и да използват етническия мир за политически цели". Лидерът на НДСВ пожела новата партия да намери най-добрите съюзници за осъществяването на своята кауза и изрази увереност, че хората ще я подкрепят.

От името на премиера Бойко Борисов поздравления отправи министърът на културата Вежди Рашидов. "Нека това да бъде  поредната партия, която да помага за демократичното развитие на България", се казва в поздравителния адрес на българския  премиер. Време е да има партии, които не да вадят от чекмеджетата плашилата, а да извадят посланията на нашите деца за бъдещето, каза министър Рашидов. Има нужда от ново лице, защото е ново времето. Да изведем нашите деца на по-добър и  светъл път. Да разчитаме, че от нашите земи ще излезе бъдещият  Орхан Памук, новите нобелисти и нашите деца ще бъдат образовани  граждани на света, допълни той.

Сред гостите на учредителната конференцията, в която са регистрирани 993 делегати, бяха още и лидерите на партиите  "Обединени земеделци", Земеделски народен съюз и БЗНС, бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков, Татяна  Дончева, Борислав Цеков, Антонина Желязкова, като и политически делегации от Турция, Македония, Косово, Черна гора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5991 11

Коментари 11

Добави коментар

2013.01.18 | 20:33

11
ГЕРБ2

2013.01.18 | 20:33

10
TAKIVA TURSKO-ISLQMSKI PARTII IZOB6TO NE TRQBVA DA IMA V BALGARIQ
ТТ

2013.01.18 | 20:33

9
Ефенди,вярно си много заблуден.Гара Буново помниш ли?Навсякъде по света тази "организирана съпротива"се нарича тероризъм.Кой те води 20г. за носа бе,някой от премиерите или вашия си мазник-хидролог-агент Сава?Май ви припари че не може да има партии на етническа основа и да сменим името.Обикновените хора си живеят в мир без да ги интересува кой каква религия е.Такива като теб и учителя ти Доган ги разделят за да се налапат.То само проститутките не са направили партия още. Партия на българските жрици! ПБЖ...добре звучи нали? ПБЖ ПБЖ ПБЖ....или пък-синдикат,а може и сдружение,помисли си ефенди Дал.

2013.01.18 | 20:33

8
тоя константин тодоров сигурно е помак, кой грамотен ще пише "въЗстава", все едно сме 19 век

2013.01.18 | 20:33

7
На думи е чудесно, ама ако наистина се опитат, жална им мама, и Аллах не мой ги спаси!

2013.01.18 | 20:33

6
Същото ще ,същото не се заблуждавайте!!!Един читак,ще смени друг!!Я помислете малко и ще видите,че те не желаят нито още по-малко,обичат БЪЛГАРИЯ!!!Хора,аз искам такива люде,що любят РОДИНАТА!!!! А ВИЕ............????
AAAAA

2013.01.18 | 20:33

5
obarnete vnimanie na dumite na vegdi rachidov.toi niama predvit balgarskite deca a orhanovci i pamukovci i da sa gragdani na sveta ne na balgaria .skoro moge da poiskat i imeto na balgaria da smeniat.ne usechtate li 4e politi4eskia viatar mnogo duha kam turcia

2013.01.18 | 20:32

4
Мангалите и 100 партии да си направят пак си остават мангали.Смрадливите читаци трябва да са без политически права.А само ако кажат и дума на циганския турски -да им отнемаме Българското гражданство.

2013.01.18 | 20:32

3
a dali e taka, ili vtoro dpc ,paralelno i v pomo6t na parvoto
винкел

2013.01.09 | 01:19

1
пръво,второ и я да им отмаам един за десерт
УИОН

2013.01.18 | 20:31

2
ОТИДИ В ТУРЦИЯ ДА ТЕ ПОСМАЖАТ МАЛКО ,ЧЕ СКЪРЦАШ.НЕ СЕ СМАЗВАН СКОРО МАЙ.КОЙТО И ДА СИ ПРАВИ ИЛЮЗИЯТА,ЧЕ ТУК ЩЕ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ ТУРЧУЛЯТА СЕ МАМЯТ САМИ ЖЕСТОКО.РЕЗИТАТА ТРЯБВА ДА СЕ УСЕТЯТ ЩОТО НАРОДА НЕ Е ТОВА КОЕТО В МОМЕНТА СА ВОЖДОВЕТЕ.ЩЕ СЕ ЗАХАПЕТЕ ЯКО.КОЛКО И ПО ФОРУМИТЕ ДА ПЪЛЗИТЕ ВСЕ ТАЯ.ЩЕ ВИ ПЛАЩАТ ДО ВРЕМЕ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини