БСП свиква предизборен конгрес през февруари

  • 27 ноември 2012 21:50

  • 1255
  • 4
БСП свиква предизборен конгрес през февруари
©

Предизборният конгрес на БСП ще е на 16 февруари, ден след Свети Валентин. Датата е била стикована на Изпълнително бюро на "Позитано" 20 и одобрена от соцлидера Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, съобщава "Стандарт".

Официалното решение за най-висшия партиен форум ще бъде гласувано на последния пленум на БСП за тази година, който пък съвпада със студентския празник - 8 декември. На конгреса си червените ще приемат предизборната си платформа и след него ще влязат на сто процента в режим парламентарен вот. Още на заседанието на Националния съвет следващата седмица обаче Станишев ще покаже жълт картон на слабите структури. Членовете на пленума ще чуят поименно плюсовете и минусите на партията. И то с факти от обстойното вътрешнопартийно допитване, което вече се обработва на "Позитано". За да не берат публичен срам партийните шефове по места, репортерите няма да присъстват на анализа от анкетата. Сергей затяга червените редици и заради референдума. Но същевременно с това утре в Брюксел той свиква членовете на президиума на Партията на европейските социалисти за важно гласуване. Ключовите фигури в ПЕС ще приемат програмата му за изборите в 5 държави през 2013 година. Освен парламентарната кампания в България социалист номер 1 е разписал стратегия за агитация в Италия, Малта, Австрия и Германия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1255 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
допълнение

2012.11.28 | 17:47

4
Място на срещата: Летящата чиния на в. Бузлуджа.
истината

2012.11.28 | 17:47

3
Последен шанс на БСП да покаже на Станишев § Со червен картон, за да може да се яви на изборите като някаква алтернатива. Ако това не стане сега, ще стане след изборите, но за БСП ще бъде твърде късно>
да бе

2012.11.28 | 15:28

2
"агитации" колко добре казано, те друго и не могат. хората, които гласуват за герб, не ги агитират, а го правят по собствено желание, затова и ще загубите. да не споменавам че ЕС няма да ви допусне.

2012.11.28 | 15:28

1
Абе педали спинозни! От къде ще вземете пари, дето толкова сте заподскачали на власт ако дойдете, като самите вие сте ги откраднали?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини