БСП: Премиерът не защити националните интереси в Брюксел

  • 24 ноември 2012 17:13

  • 1620
  • 7
БСП: Премиерът не защити националните интереси в Брюксел
©

Председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на упрекна премиера Бойко Борисов, че не е защитил националните интереси на срещата на евролидерите в Брюксел, на която се обсъждаше бюджета на ЕС за периода 2014-2020 г., предаде Дарик.

Като пример социалистът изтъкна предложените ни 260 млн. евро за закриването на спрените блокове на АЕЦ "Козлодуй", след като кабинетът е настоявал за 450 млн. евро компенсация. „Показателно е, че Словакия и Литва, които са в аналогично състояние, получават 100 % увеличаване на парите в сравнение с предишното предложение, а на България се дават 30 %. По отношение на кохезионната и земеделските политики първоначално заявените цели трудно ще бъдат постигнати. През последните 3 години България е твърдо в последната тройка по усвояване на пари от еврофондовете. След като не успяваме да усвояваме средства, не е чудно да ни кажат, че подобни претенции за допълнителни средства са необосновани. Няма как Борисов да се извинява за недобрите резултати със стоте години социалистическо управление. Нека не става смешен и не лъже”., коментира пред журналисти Станишев.

След парламентарния вот догодина България ще се нуждае от радикална промяна, а БСП е единствената партия, която може да пребори „злото ГЕРБ”, добави още социалистът. Той сравни премиера с Индже войвода, който първо бил разбойник, а после се превърнал в закрилник на народа. Така хората гледали и на сегашния премиер на изборите през 2009 г.
„Варна няма идея за посока на развитие, а градът се върнал назад”, заяви за избирателния си район Станишев, който влезе в парламента от морската столица. При посещенията си той забелязвал все по-висока безработица и все по-лошо състояние на инфраструктурата. Станишев се закани, че управляващите щели да отговарят след изборите за злоупотреба с власт заради политическия арест на градския лидер на партията Борислав Гуцанов през 2010 г.

За да излезе България от сегашното си състояние, Станишев очерта пет приоритета, които трябва да се реализират през следващата година. Това са създаване на заетост чрез активна държавна политика, увеличаване доходите, подкрепата на майчинството с изравняване на парите за майчинство с минималната работна заплата и увеличаване на детските надбавки от 35 на 50 лв, подкрепа на важни сектори в икономиката като земеделието и подпомагане на образованието и науката.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1620 7

Коментари 7

Добави коментар
Dan4o

2012.11.26 | 03:39

7
Kато сме бедни, защо другарю Борисов не изпратите Кушлев да проверят групировката ТИМ СОТ от Варна? Имат замъци, хотели, цял автопарк и яхта за 500 милиона евро, която крият под Аспарухов Мост - Варна. Не ми се вярва тези несметни богатства да са изкарани с честен труд. В България има доста подобни на ТИМ фигури, които ако се проучат под лупа и им бъде конфискувано незаконно придобитото имущество и пари, то тогава България ще забогатее много и бедните ще стнат средна класа. Не е виновен Комунизма само за беднотията на БГ, по време на комунизма народа е бил беден, но всичките пари са били в Държавата. Виновниците са тези, които окрадоха държавата след падането на комунизма - Андрей Луканов с мутрите си, после и Иван Костов който изкуствено създаде Хиперинфлацията и така се появиха и кредитните милионери. Роби сме били 500 години на турците, а сега сме роби на една шепа отрепки, които ни командват като стадо овце. Който иска свобода трябва да излезе на бунт срещу цялата политика. Всички партии са боклуци и крадци, които са марионетки на мафията. Питам се кога ли ще ни писне и ще изчистим боклука....дали пак са нужни 500 години докато се появят нови Левски и Ботев?!!!???
nemane

2012.11.26 | 02:59

6
ББ продажника защитава само своите интереси.
хе хе хе

2012.11.26 | 02:59

5
оооооооооооф - пак ли вии ще ни спасявате? Както ни "спасихте"/ демек поробихте/ през 1944 ли ; или както Луканов ни "спаси" с купонна система; или както Виденов щеше тотално "да ни спаси" като ни прати в гроба с неговото "компетентно" правителство ; или както гей Сергей ни спасява с заменки, спрени еврофондове заради Батко и Братко или с комисионни от милиони за рязания турски началник Доган, който всъщност "разпределяше парите в държавата"? Я по-добре ни СПАСЕТЕ от своето присъствие - така май наистина ще постигнем желаното от всички СПАСЕНИЕ!Има комунист - има проблем! Няма комунист - няма проблем!

2012.11.26 | 02:57

4
Вие мързеливи червенушки които сте натикани в държавната администрация без ценз,заради вас които ламтите за рушвети сме в това състояние! Вижте другите от бившия соц! Заради вас сме на дъното!
fantomas

2012.11.25 | 22:57

1
da bude, da vidim, da zabravim

2012.11.26 | 02:57

3
Догодина Тиквоча ще излезе от учебниците по история и ще го забравим!

2012.11.26 | 00:05

2
педерас долнопробен прибирай си платената смрад, че сте толкова пропаднали,че смърдите даже от компютъра

Добави коментар

Водещи новини