Тотю Младенов: Циганите пропиват социалните си помощи

  • 24 октомври 2012 08:10

  • 2676
  • 11
Тотю Младенов: Циганите пропиват социалните си помощи
©

Ще има допълнително 30 милиона за инфраструктура за ясли и детски градини. Повечето детски заведения ще са улеснение за майките при отглеждането на децата. Така жените ще могат спокойно да се върнат по-рано на работа. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Той уточни, че това е правилната мярка за подпомагане на майките, и допълни, че няма пари за увеличаване на майчинските надбавки.

Близо 85 процента от децата получават детски надбавки. Една част от циганската общност обаче вземат и изпиват тези пари. Затова сега започват внезапни проверки в училищата дали децата редовно посещават учебните занятия. Ако не ходят - спират се надбавките за два месеца, разказа министърът и обеща такива проверки да има до края на годината в цялата страна.

Според Младенов, въвеждането на семейното подоходно облагане е правилна политика в областта, но уточни, че решението за това ще се вземе от Министерство на финансите и НАП.

В края на месец ноември ще стане ясно дали ще има допълнителни средства за коледна добавка за пенсионери, каза министърът и изрази надежда, че пари за най-бедните пенсионери ще има. Както върви добре изпълнението на бюджета и благодарение на плодовете на реформата в пенсионната система за десет години напред, има възможност да се дадат такива пари. Ще има повече пари за учителите и социалните работници, допълни той.

Министърът смята, че данъкът върху лихвите по депозитите би натоварил по-богатите хора в страната, а на средната класа и по-бедните хора няма да им се отрази. Той обаче отказа да коментира данъците. За мен е важно да има сигурност, че ще са заделени повече пари. Аз приветствам решението, защото от него ще дойдат пари. Мисля, че се обсъжда и въпроса за данък върху транзакциите и се върви към тази посока, но това не е от моята компетентност, каза той.

Основният ни приоритет сега е заетостта. По думите на министъра, от началото на програмите за преквалификация, кариера и обучение над 700 000 човека са се включили в тях. В момента около 50 000 човека са в тези програми от цялата страна. Сега се въвеждат и нови схеми. Плащаме дори пътя до работа. Има и проекти за подобряване на условията на труд, разказа Младенов. С тези мерки ние правим бизнеса по-конкурентоспособен, каза той.

През последните няколко години профилът на икономиката се променя. Хората трябва да разберат, че за да отговарят на гъвкавата икономика, хората трябва постоянно да се преквалифицират и да учат. Вече го няма това човек да започне работа в едно предприятие и да се пенсионира там. Затова и ние сега работим да направим и пазара на труда гъвкав, заключи социалният министър.

Последвайте канала на

2676 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2012.10.25 | 00:13

11
Циганите взимат детските, пробиват ги на купони, които си спретват, а след това ядат супа с фиде или ровят по кофите. За едно дете харчат по 30 лева на месец за да го хранят с фиде а взимат много повече от помощни и като имаш 10 деца ето ти ги няколко стотачки от нищото, за тях децата им са доходоносни, защото от държавата им дават пари. Колкото повече имат толкова по добре.
113

2012.10.24 | 14:17

10
О R I G I N A L N I .ВЕ - - - ЗАКУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА НА ЛЮБИМ ЗА ВАС ОТБОР ! СУПЕР ЦЕНА !

2012.10.24 | 13:05

6
Ако оставите мангалите да умрат от глад и им сринете гетата, ще гласувам за Боко тиквата.
дон пепе

2012.10.24 | 13:39

9
Ееееех мечти, обаче по скоро ще срещнеш извънземни,или ще спечелиш от тото вероятностите са много по-големи.
...

2012.10.24 | 12:46

2
Дреме му на него дали ще гласуваш или не... Не виждаш ли че сега им правят моркова и тоягата да знаят на когода продават гласът си!!!

2012.10.24 | 12:49

4
ами като има тъпаци да им ги дават
Наблюдател

2012.10.24 | 13:19

8
Съгласен съм с теб, не е луд, който яде баницата, а който му я дава. Аз съм за това вместо пари да им се дават купони за храна, дрехи и лекарствата за децата да са без пари( може да се раздават от личните лекари или от аптеките срещу съответния документ). Въобще варианти да се избегне даването на пари - има, въпросът е има ли воля у правителството да направи това. Ама, ще им се изпразни електоралната банка.
Айде бе,

2012.10.24 | 13:05

7
ама верно ли, не може да бъде?! Тотю, да ти кажа и аз една тайна- не само помощите си пропиват, дървата за огрев, дето им давате като помощ, също пропиват, после отиват до гората и си краднат. А остани си сега със здраве!!!
НЕ ЗНАМ КОЙ СЪМ АЗ

2012.10.24 | 12:55

5
Г-н Младенов,Борисов и още знайни и не знайни управляващи-до кога ще изхранваме тази СГАН ?
Ново 20

2012.10.24 | 12:49

3
Айде стига, аз пък си мислех, че ги дават за образование и облагородяване на уродливото си съществуване!
nemane

2012.10.24 | 12:46

1
Какво очакваш от един клошар, с такова правителство мислещо по клошарски, държавата става клошарска

Добави коментар

Водещи новини