Сезират ЕС за "синята зона"

  • 25 септември 2012 17:10

  • 747
  • 1
Сезират ЕС за "синята зона"
© Булфото

Ще продължим да протестираме, докато Столична община не започне истински диалог с нас и исканията ни не бъдат чути и отразени в Наредбата". Това казаха представители на Facebook група „Не на данък паркинг" и Движение „ДНЕС". Те съобщиха, че ще сезират и европейските институции за новите правила за паркиране в "синя" и "зелена" зона.

Недоволството на гражданите идва от там, че въпреки първоначално заявената готовност от страна на общинско ръководство да преразгледа условията за паркиране, предприетите промени са несъобразени с очакванията на протестиращите, пише Икономика.бг.

От движение "ДНЕС" смятат, че дадената отсрочка за издаване на винетни стикери на живеещите в центъра само е отложила, но не е решила техния проблем. "Така и не стана ясно как се харчат парите на данъкоплатците от общинското дружество „Център за градска мобилност". Не стана ясно къде и колко са общинските паркинги в централната градска част, където столичани да имат възможност да паркират колите си на достъпни, социално поносими цени", каза Емил Йотов от Facebook групата „Не на данък паркинг".

Според хората намаляване на трафика в централната градска част се дължи на непосилно високите такси за паркиране, несъобразени с покупателната способност на гражданите, а не е в следствие конкретни действия от страна на общинското ръководство за подобряване на условията за придвижване в София.

„Не, ние не сме против зонирането. Убедени сме, че това е правилна европейска мярка за възпиране на безконтролния трафик в централната градска част", категорична са хората.

Последвайте канала на

747 1

Коментари 1

Добави коментар
Лилу Далас Мултипас.

2012.09.25 | 18:14

1
Не "сезират", а "били щели да сезират"! Аман от фалшиви сензации заради едно кликване. Прасета.

Добави коментар

Водещи новини