Надзирателите от Сливенския затвор подкрепят протеста на полицаите

  • 23 септември 2012 10:59

  • 1314
  • 0
Надзирателите от Сливенския затвор подкрепят протеста на полицаите
©

Надзирателите от Сливенския затвор подкрепят протеста на полицаите за достойно заплащане и европейски условия на труд, който ще се проведе днес в София пред МВР и Министерството на финансите, съобщи Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на Служителите в Затворите в България.

Петдесет служители от надзорно-охранителния състав на затвора членуват в Синдикалната секция към Синдикат на служителите в затворите в България, който официално с Отворено писмо – Декларация на УС, до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министрите на финансите, вътрешните работи и правосъдието Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, през седмицата изрази своята позиция на солидарност със Синдикалната федерация на служителите в МВР. С писмото, от Синдиката на служителите в затворите настояха за реални действия, които да гарантират повишаване на професионалния и социален статус, на доходите и жизненото равнище на работещите в сектор "Сигурност".

От синдиката изразиха също становище, че строгите бюджетни ограничения в сектора на сигурността не кореспондират с ангажиментите за подобряване на социалния статус и поставените цели в битката с престъпността и корупцията, а напротив – задълбочават мотивираността и напрежението сред служителите и задълбочават усещането за несигурност и несправедливост. В израз на съпричастност служителите на сливенския затвор ще изпратят свои представители на протеста в София. Протестът на работещите в затворите има и сигнален характер към Министерството на правосъдието, което на всички поставени от тях искания дотук е отговорило единствено с обещания.

Последвайте канала на

1314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини