Кабинетът дава 5,5 млн. лв. за ремонт на бъдещия Районен съд

  • 19 септември 2012 11:07

  • 498
  • 0
Кабинетът дава 5,5 млн. лв. за ремонт на бъдещия Районен съд
©

5,5 млн. лева допълнително ще бъдат дадени за ремонта на Военното НДК. Това обеща премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г преди началото на днешното заседание на Министерски съвет.

Сградата се ремонтира, за да бъдат настанени в нея поделения на софийските съдилища. Това, което вече е направено, пак ще се ремонтира, защото е протекло, посочи Борисов. Единият корпус е готов и там, където са правили тази зала, почти колкото на НДК, ще бъде преградена наполовина и ще бъдат направени 35 съдебни зали. Тези допълнителни 5,5 млн. лева се дават именно заради това. Става въпрос за идеята да се ремонтира сградата на Военното НДК, така че там да бъдат настанени наказателните съдии и прокурорите от Районния съд в София, каза министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

По този начин ще се реши проблемът с натовареността, ще има възможност да бъдат назначени повече съдии и също така - ще бъдат направени 35 съдебни зали. Тъй като стартира обществената поръчка, с която ще започне ремонтът на Военното НДК, днес с постановление се дават още 5,5 млн. лева на Министерство на правосъдието, за да може да бъде достигната общата прогнозна стойност от 15 млн. лева за ремонта на Военното НДК.

Още 1 млн. лева ще бъде даден за сградата на бул. „Цар Борис III". Тези средства ще бъдат добавени към парите за ремонт на сградата, тъй като се налага да бъде направен ремонт на покрива, на сградата, в която ще се помещава архивът на Софийски районен съд. С тези допълнителни средства изцяло е обезпечен ремонтът на двете сгради и се решава проблемът със Софийски районен съд, уточни Ковачева.

От днес може да се стартира процедурите по сградите, каза премиерът. „Бях обещал на прокурорите и съдиите, че ще стане максимално бързо и това е максимално бързото”, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
498 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини