МВнР остава, местят съда във Военното НДК

  • 21 август 2012 14:31

  • 1492
  • 0
МВнР остава, местят съда във Военното НДК
©

Районният съд ще има нова сграда след решение на Министерския съвет, каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, предаде БНР. След като преди време обяви, че се ангажира с търсенето на сграда на Софийския районен съд, днес Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше в сградата, която е в съседство на радиото, все още старата сграда на СРС.

Това е една от най-изоставените сгради на съдебна институция в България. Работи се при много тежки условия. От поне десетина години съдиите, които работят там, се оплакват от лошите условия. Залите са малки. Няма климатизация. Днес премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, придружен от вътрешния министър и вицепремиер Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа посетиха сградата на районния съд. Най-вероятно утре ще бъде взето решение на Министерски съвет, че започва преустройство на така нареченото военно НДК. След преустройството в тази сграда най-вероятно ще бъдат настанени 600 съдии. Там ще има 35 съдебни зали, подземен паркинг за съдиите, адвокатите и хората, които участват в процесуалните следствия.

„Защо го взимаме сега и го прехвърляме тук? Защото през годините така са го насадили, такива нарушения са правени, че всичко е в съда. И взаимно са се блокирали и не можем да го прехвърлим. Тук веднага в четвъртък – процедура. И това щом изтече процедурата, всичко останало започва да се прави, да се ремонтира. Между другото ще ремонтираме и направеното, защото са го крали. Това министерство започваме да го правим някъде. Дано да не ни жалят и да бъде проблем. Идеята ми е, ако може ноември да го стартираме, да се направи ремонт, на високата част. Това означава някъде април-май да приключим. Паралелно с това тук има една зала за около 2000 души. Тя така се пада под наклон. Тук е огромен екран. Това нещо тук ще сложим още пет-шест като начало милиона. Ние вече септември месец ще гледаме бюджета и в самия бюджет на правосъдното министерство. Тук правим 35 съдебни зали. Сега тука няма да са 35, защото тук има поне 10 зали, които могат само да се накичат със съдийските атрибути – банка, столове – каквото ползваме в Специализирания съд. Паралелно с това 4 милиона даваме на Столична община и ето тук, „Скобелев”, трамвая ще го извадим, да не минава отдолу, ще завива по „България” и отива нагоре. Тунелът ще го направим само за коли”, коментира премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. „Аз се надявам да я открием и след изборите, като е готова. Иначе, това не ме притеснява – избори или не. Важното е да стане и да е така, както я искат колегите”, каза премиерът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини