Министър Караджова подписа договор за интегриран воден проект за 57 млн.лв

  • 12 септември 2012 16:55

  • 797
  • 0
Министър Караджова подписа договор за интегриран воден проект за 57 млн.лв
©

В Монтана министърът на околната среда и водите Нона Караджова подписа  договор с кмета на общината Златко Живков за изпълнение на интегриран воден проект на стойност 57 милиона лева.

Тя поясни, че проектът предвижда подмяна на 42 километра канализационна мрежа и на 16 километра водопроводи. В квартал "Мала Кутловица" ще бъде изградена изцяло нова канализационна мрежа. Новите тръби ще намалят значително загубите на питейна вода и ще се подобри качеството на живота в Монтана. Министърът коментира, че по този начин ще се реши проблемът с остарялата водопроводна и канализационна мрежа за 50 години напред.

Населението на областния град ще бъде обхванато от водопроводна и канализационна мрежа на 100 процента, което е постижение, с което малко градове могат да се похвалят, обяви министърът. С този проект МОСВ за пореден път доказа, че помага на всички местни власти в България, без значение от коя партия е кметът и кой доминира в общинския съвет. Вижда се, че където местните власти работят, проектите се случват, заяви Нона Караджова. Тя похвали ръководството на община Монтана за добрата работа с министерството на околната среда и водите и припомни, че в областния град има изградено депо за твърди битови отпадъци, сепарираща инсталация за разделяне на отпадъците към него и пречиствателна станция за отпадни води. Караджова заяви, че очаква и интегрирания воден проект да бъде изпълнен за определения срок от две години и през октомври 2014 година строителните работи да бъдат завършени.

Кметът на Монтана Златко Живков обяви, че 12 септември 2012 година ще остане в историята на Монтана като голям ден, защото
на него е подписан договорът за най-мащабния проект в общината.

Последвайте канала на

797 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини