Водещите новини! Обявиха обществена поръчка за машините за гласуване. Украинската армия продължава да напредва в Курска област (и още…)

  • 27 август 2024 19:00

  • 384
  • 1
Водещите новини! Обявиха обществена поръчка за машините за гласуване. Украинската армия продължава да напредва в Курска област (и още…)
© Facebook/Булфото/Novini.bg

***

Водещите вечерни новини
на 27 август

 

Централното оперативно бюро на ДПС е взело решение да изключи от ДПС Делян Пеевски, съобщиха от "ДПС Доган Пресцентър".

Днес почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган проведе заседание с Централното оперативно бюро на ДПС. 

Централното оперативно бюро на ДПС изключи Делян Пеевски

***


Централната избирателна комисия (ЦИК) открива състезателна процедура с договаряне за възлагане на обществена поръчка с предмет дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за народни представители на 27 октомври. Това се посочва в решение на комисията.

ЦИК обяви обществена поръчка за осигуряване на машините за гласуване

***


Бойко Борисов номинира Екатерина Захариева за еврокомисар, но няма да е тя, има друг в ръкава. Това заяви в интервю пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на ПП-ДБ.

Той отказа да каже кой е човекът „в ръкава на Борисов", за да спекулира.

Ген. Атанасов: Номинираната Екатерина Захариева няма да е еврокомисар, има друг в ръкава на Борисов

***


Със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков от днес, 27 август, гл. комисар Мирослав Рашков е преназначен като директор на Главна дирекция „Национална полиция“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До момента той бе заместник-директор на ГДБОП. Новият ръководител на Националната полиция бе представен пред служителите ѝ този следобед лично от министър Атанас Илков.

Мирослав Рашков поема ГДНП

***


Драма с българин се разигра на международното летище „Ел Дорадо" в колумбийската столица Богота, съобщават медиите в страната. 

Нашенецът е пристигнал на летището и е съобщил на местните власти, че е станал жертва на кражба, при която са били откраднати всичките му лични вещи, включително паспорт, пари и други документи.

Мъжът е помолил служителите да му помогнат да се върне в България, но са му казали да се обърне към българското посолство.

След като му съобщили, че не може да лети, мъжът счупил бутилка и е допрял парче стъкло до гърлото си.

ВИДЕО

Българин се реже на летището в Богота след обир, бяга от полицията

***


Говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер заяви, че едва ли ще бъде направен компромис с крайния срок за представяне на кандидатурите за еврокомисар на новата Комисия спрямо страните членки, предаде БНР. Срокът изтича в края на седмицата. 

ЕК: Едва ли ще има компромис с крайния срок за номинации на еврокомисари

***


При ремонти дейности в Нов български университет се срути част от покривната конструкция. При срутването един работник беше затрупан и пострада, но е без опасност за живота.

Няма информация за други пострадали, съобщават от НБУ. 

Инцидентът стана тази сутрин при планиран ремонт в аулата на учебното заведение.

Отвисоко: Вижте как изглежда срутеният покрив на аулата на НБУ

***


Украйна няма да продължи споразумението за транзит на руски газ, но е готова да разгледа исканията на европейски компании, предаде Укринформ позовавайки се на изказване на президента на страната Володимир Зеленски.

Никой няма да продължи споразумението с Русия. Това е приключен въпрос. Що се отнася до транзита на газ от други компании, ако искането на някои наши европейски колеги остане, то ние ще разгледаме техните предложения", каза още Зеленски.

Зеленски: Украйна няма да продължи транзита на руски газ от 2025 г.

***


Главнокомандващият украинската армия ген. Олександър Сирски днес заяви, че силите на Киев продължават да напредват в руската Курска област, но предупреди, че Москва укрепва силите си на източния фронт около град Покровск, където руските войски напредваха, предаде Ройтерс.

Генерал Сирски каза в излъчена по телевизията видеовръзка, че Русия прави опити да прекъсне снабдителните линии до Покровския фронт. Той описа цялостното положение там като трудно.

Главнокомандващият украинската армия: Продължаваме да напредваме в Курска област

***


Русия хвърли оръдия от 50-те години за отбраната на Курска област

***


Върховният лидер на Иран намекна за преговори със САЩ относно ядрената програма на Техеран

***


„Израелският арабин-мюсюлманин Фархан ал Кади бе освободен при специална операция на Въоръжените сили на Еврейската държава (ЦАХАЛ) в палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа", това написа израелската медия нюзру.

„В освобождаването на петдесет и тригодишния мъж участваха бойци от подразделение за специални операции на Военноморския флот и инженерна рота. Действията по освобождаването на Ал Кади бяха разработени и координирани от Службата за обща сигурност на Израел (ШАБАК) и командването на 162-ра дивизия от състава на ЦАХАЛ", добави изданието.

Израел освободи арабин-мюсюлманин, отвлечен от Хамас на 7.10

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
384 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.08.27 | 19:17

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини