БГ свинското задоволява само 20% от потребностите от свежи мръвки

  • 07 септември 2012 07:13

  • 445
  • 0
БГ свинското задоволява само 20% от потребностите от свежи мръвки
©

Българското производство на свинско месо задоволява само 20 на сто от потребностите от свежи мръвки в магазините.

Всичко останало, което е по нашите месарски щандове, е дошло от други страни в общността, предимно от Испания, Германия и Полша, съобщи за „Монитор” д-р Румен Караманов, член на управителния съвет на Асоциацията на индустриалните свиневъди. В същото време, за да изкарат колбаси на пазара, месопреработвателите изцяло разчитат на внос.

В страната ни е имало около 4 млн. свине преди две десетилетия, при влизането ни в ЕС прасетата вече са останали 1 милион, но в момента са под 500 000, каза д-р Добрин Папазов, който ръководи Асоциацията на свиневъдите в България. Според него обаче догодина свинете ще останат под 200 000.

Последвайте канала на

Десислава Станева
445 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини