-
07 септември 2012 07:13
- 445
- 0
Българското производство на свинско месо задоволява само 20 на сто от потребностите от свежи мръвки в магазините.
Всичко останало, което е по нашите месарски щандове, е дошло от други страни в общността, предимно от Испания, Германия и Полша, съобщи за „Монитор” д-р Румен Караманов, член на управителния съвет на Асоциацията на индустриалните свиневъди. В същото време, за да изкарат колбаси на пазара, месопреработвателите изцяло разчитат на внос.
В страната ни е имало около 4 млн. свине преди две десетилетия, при влизането ни в ЕС прасетата вече са останали 1 милион, но в момента са под 500 000, каза д-р Добрин Папазов, който ръководи Асоциацията на свиневъдите в България. Според него обаче догодина свинете ще останат под 200 000.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Почина Кирил Маричков
11 октомври 202419:36
Кирил Маричков в последното си интервю: Май дръпнах дявола за опашката
11 октомври 202420:10
Министър Найден Тодоров за кончината на Маричков: Никога човек не е готов за тръгването на такива хора
11 октомври 202419:54
Бойко Борисов за Кирил Маричков: Отиде си една легенда!
11 октомври 202420:48
Иван Портних нарече "невярна информация" обвиненията на Европрокуратурата
11 октомври 202418:29
Любослав Костов (КНСБ): На добрия бизнес минималната работна заплата не му пречи
11 октомври 202418:31
Големи грешки, които смъкват цената на жилището ви
11 октомври 202418:04
Водещите новини! Убийство във Виена: Финансист намушкал 16-годишна българка. В Украйна: Копейки, сбогом! (и още…)
11 октомври 202419:15
Руски депутати са поръчали убийството на Рамзан Кадиров?
11 октомври 202417:50