След градушката: Половината сгради в Нова Загора са без прозорци, стъкларят - само един в града

  • 16 юни 2024 13:10

  • 3329
  • 2
След градушката: Половината сгради в Нова Загора са без прозорци, стъкларят - само един в града
© Freepik

Ситуацията в Нова Загора се нормализира след незапомнената градушка. От утре бедственото положение ще бъде отменено, но остават щетите по леки автомобили и сгради. Стотици са счупените прозорци и разбити фасади.

Всяка втора сграда в Нова Загора е без прозорци, а хората се сблъскват с друг проблем - има само един стъклар. На 30 км от Нова Загора - в Раднево, единственият стъклар има в пъти повече работа.

„Една нормална рамка 60 см на 140 см е около 30-35 лева – с труда“, казва той пред бТВ.

В знак на солидарност с пострадалите Бончо Йорданов приема поръчки денонощно и с отстъпка.  "По принцип в събота и неделя почивам, но сега ще работя заради новозагорци“, казва мъжът.

В жилището на Стоян има разбити дограма и стъкла. Щетите са огромни, а ремонтът – скъп.

В Нова Загора щети има и по обществените сгради. Хората, които помагат в нощта на бедствието - пожарникарите, също очакват помощ за възстановяване след градушката.

Общо 491 противоградови ракети са изстреляни днес от площадките в Хасковско

Предстои ремонт на покрива в училище " Христо Ботев ", който също е разрушен след бурята. Утре децата се връщат в клас, но последният етаж остава затворен.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Лилипутин

2024.06.16 | 15:04

2
Росите са изклали и изяли сто и петдесет милиона българи през вековете и продължават.СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА. ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РОСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ...

2024.06.16 | 13:39

1
Тъпа статия

Добави коментар

Водещи новини