Половинчато семейство e равно на слаба нация. Да подкрепим Голямото Шествие за Семейството!

  • 13 юни 2024 14:29

  • 3404
  • 0
Половинчато семейство e равно на слаба нация. Да подкрепим Голямото Шествие за Семейството!
© pixabay

За четвърта поредна година след броени дни, на 22 юни, ще се състои чудесната инициатива с огромна обществена и държавническа значимост Голямото Шествие за Семейството. Тя се организира от Младежки консервативен клуб и Кристиян Шкварек, а тази година зад важната за оцеляването ни в демографски аспект кауза застанаха и няколко партии, които милеят за род и родина. Още Конфуций е казал, че силата на нацията идва от целостта на дома.

Не знам за вас, но аз мисля, че няма по-важна и значима идея за оцеляването ни от тази да съхраним семейството като основна градивна единица на обществото, както гласяха едни тезиси от минали партийни конгреси.  Сигурна съм, че

от семейството тръгва всичко

и ако основите му бъдат заздравени, то може би ще се изнамери цяр и за излекуване на болното ни общество.

Всички са наясно с демографската катастрофа, надвиснала над държавата ни и съвсем реалната опасност да се затрием окончателно поради собствената ни глупост. Ясни са статистическите данни, че младите хора все по-рядко влизат в залите за бракосъчетания, че предпочитат да живеят „без формални подиси” в брачното.

Тревога будят отчетите на НСИ, че за 2023 г. средната продължителност на брака до неговото прекратяване е само 15.4 години. Броят на разводите е 9 088. За щастие, това е с 437 по-малко от регистрираните през 2022 година. Най-често разводите са по взаимно съгласие (67.8%), а при 19.3% от останалите като причини се посочват несходство в характерите. При 11.8% има фактическа раздяла, която обуславя развода.

Предвид факта, че производствата по места в цяла България бяха почти ликвидирани през последните над три десетилетия и липсата на поминък там, към столицата се стекоха огромни маси от българи, търсещи препитание. Така се стигна до това, най-много бракове се сключват в София - на 1 000 души от населението 4.1%, следвано от Разград 3.9%. Най-малко са се женили в Перник, а завзеците твърдят, че това е така, защото там играе винкела.

Дори тази статистика да не е съвсем перфектна, тя очертава ясни тенденции. А те не са в полза на семейството.

Важно е да подкрепим инициативата на консервативните младежи, за да не се стигне след време до дискриминация на семейството у нас. Нормалността има нужда от подкрепа. В обществото ни всякакви малцинствени групи крещят с пълно гърло, че били дискриминирани за това и онова, без да имат никакви основания затова.

Убедено твърдя, че повечето българи сме толерантни и добронамерени хора към всякакви различия. А в демокрацията

едно от основните правила е, че мнозинството има предимство пред малцинството

и е добре това да се знае и редовно да се припомня на самозабравили се агресори от всякакви НПО-та, щедро финансирани отвън.

Затова:

„Време е!

Една кауза, която обединява почти всички краища на обществото, на политическия компас и на страната зад общата борба с демографската криза, политическата коректност и експериментите със семейството.

През 2021 г., за първа година, бяхме едва 400 души. През 2022 г. - 2000, а миналата 2023 г. цели 6000. Увеличаваме се стремглаво и очакваме тази година 10,000 души, които да участват в най-голямото, ежегодно, консервативно шествие в страната.

Заедно с експерти от редица сектори

ще изготвим демографска стратегия на България до 2050-та година, която да вземе радикални мерки за борба с демографската криза в страната.

Ще настояваме да представим стратегията на следващия редовен кабинет, който и когато и да е той. Защото време за губене, или експериментиране с деструктивни, постмодерни идеологии и моди, просто нямаме. Време е за действия!

Подкрепете ни като дойдете на голямото, ежегодно ШЕСТВИЕ ЗА СЕМЕЙСТВОТО на 22-ри юни, площад "Александър Невски"!

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3404 0

Свързани новини

Водещи новини