Жандармерия ще охранява черешовите масиви в Кюстендилско

  • 12 юни 2024 15:15

  • 1896
  • 2
Жандармерия ще охранява черешовите масиви в Кюстендилско
© Pixabay

Продължава охранителната операция на ОДМВР за опазване на селскостопанската продукция, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. От днес в екипите са включени и служители на Регионална дирекция "Гранична полиция" (РДГП) и жандармерията.

Маршрутите на екипите са съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, както и на пунктовете за изкупуване на реколтата.  

Ще се следи за това работата в масивите да се преустановява след 20:00 часа, за спазването на правилата, за наемането на  работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, както за работното време на пунктовете за изкупуване на черешите.

Производителите на череши няма къде да продават продукцията си

Охранителната операция се осъществява на територията на общините, обслужвани от РУ Кюстендил  и РУ Бобов дол.

До днес не са регистрирани посегателства, допълниха от полицията. Оттам добавиха, че специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Охраната на черешовите масиви в Кюстендилско започна от началото на месец юни. Към 20 хиляди декара са черешовите насаждения само на територията на община Кюстендил. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1896 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.12 | 23:42

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
МАСИВИТЕ ГИ НЯМА

2024.06.12 | 23:36

1
НЯМА И КОЙ ДА ГИ БЕРЕ ВСИЧКО Е ВНОСНО ТОВА ВИ Е КРАЯ ШИ БАНИ ГЯУ РСКИ ИЗРОДИ

Добави коментар

Водещи новини