Живее ли духът на Апостола в потомците му?!

  • 04 юни 2024 16:47

  • 1878
  • 0
Живее ли духът на Апостола в потомците му?!
© нова тв

Ако духът на Апостола е жив поне по земите в родния му край, управниците на селата и градовете там, ще поведат българите на протест, за да си извоюват правото на нормален живот две години след като пороища отнесоха пътища, мостове, къщи, съоръжения от инфраструктурата. Които пак по вина на това, което имаме като управници и безхаберието им като стопани, бяха отнесени от водната стихия.

Преди седмица кметовете на тези засегнати места в Карловско, които пострадаха при водното бедствие преди две години,  излязоха на предупредителен протест срещу непукизма на непредставителната власт у нас и обявиха намерения те да продължат безсрочно. Не е справедливо това да се случва по време на най-малко виновните от служебния кабинет сега. Но два пъти по-несправедлив е гьонсуратлъкът на представителите на държавата към сънародниците ни, които са в беда.

Идната седмица изтича срокът, който пострадалите данъкоплатци  определиха и поставиха като свой ултиматум:

„Даваме 15 дни срок не на държавата, а на Междуведомствената комисия на държавата, да се събере и да вземе решение за тези 30 520 000 лева, за които има проекти, има избрани изпълнители и има разрешение за строеж, и ние да почнем да работим”, заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов пред ефирните медии.

Дано! Надявам се, този път да не отстъпват от своите позиции и да не загърбят справедливите си искания!

Защото чисто и просто се гаврят с тези свестни хора, които цял живот са работили, плащали са данъци и осигуровки и заделяли от залъка си, за да построят домове за себе си и за своите потомци.

И кои се гаврят с тях вече втора година?

Някакви случайни назначенци на избраните едва с 25-30 на сто от имащите право на глас?!

Затова убедено твърдя, че са нелегитимни и не представляват нито българите, нито България в цялост и е редно да не злоупотребяват с тези свидни понятия, когато дрънкат врели-некипели.

Същите тези от файтона на властта, нали знаете колко от общите ни пари пропиляха през двете години страдания за хората в Карловско! Част от тях за чужди хора, а други ще плащат дори правнуците ни. Те обаче срама нямат, нито се съобразяват, нито питат за нещо народа си.

Затова мисля, че е време потомците на иконата на България – Апостола, да поемат отговорност за съдбите си. Сигурно в състояние на крайно отчаяние е родена приказката, че спасяването на удавените, е в ръцете на самите удавници! Мисля, че отдавна е време затова…

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1878 0

Свързани новини

Водещи новини