Васил Терзиев: Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на околовръстното в посока "Младост"

  • 30 май 2024 19:07

  • 6830
  • 4
Васил Терзиев: Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на околовръстното в посока "Младост"
© Булфото (архив)

Наложително е да се спре движението под мостовото съоръжение на Околовръстното шосе на София в посока кв. "Младост", каза кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите пред журналисти.

Получихме сигнал преди два дни от граждани и веднага се активизирахме, каза кметът. Това, което направихме, е да възложим бърз технически анализ, получихме го този анализ днес и той казва, че е наложително да се спре движението под конструкцията, каза думите на Терзиев.

Според експерти на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) имаме сериозен проблем, допълни Терзиев. Трябва да се затвори и да се направи още по-подробно обследване и да се направи план за реконструкция на базата на това, което излезе от обследването.

Това, по което ние работим, е временна организация на движението, очакваме следващите дни да е готов проекта и веднага да бъде изпратен на Столичната дирекция на вътрешните работи за съгласуване, допълни той.

Според Иван Василев, зам.-кмет с направление "Финанси и здравеопазване" ​​​​​​​и ​​​​​​​временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по "Обществено строителство“, 45 дни ще отнеме детайлното обследване на мостовото съоръжение, след което ще започне реконструкцията му.

От 00:00 часа на 31 май ще бъде спряно движението като е направена съответната организация на движението, на градския транспорт, на целия трафик, обясни още Иван Василев, цитиран от БТА. Още преди два дни затворихме горната част, сега затваряме и връзката с "Младост", за да може да сме сигурни, че хората в София са в безопасност, допълни зам.-кметът. 

Временно се затваря надлеза на околовръстното в София на бул. "България" до кв. "Бояна"

Припомняме, на 28 май от Столичната община съобщиха, че временно се затваря за движение надлезът на Софийския околовръстен път на бул. „България“ до кв. „Бояна“ с цел безопасност. Движението ще се извършва през пътния възел кв. “Бояна“ - Околовръстен път. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
6830 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.30 | 23:31

4
ДС-Олигофрен

2024.05.30 | 20:01

3
Браво другарю Терзиев, Вечна дружба с БСП - СССР и Путин. Ти ще ни върнеш властта! Победа..
мамин лигльо Вася Ухото

2024.05.30 | 19:46

2
Мамин лигльо - наложително е само едно нешщо - да вървиш на майната си - червен б.о.к.л.ук.
Донатела

2024.05.30 | 19:37

1
Васко ухото, да ми яде лайното

Добави коментар

Водещи новини