Община Дулово ще дари недвижим имот на Доростолската света митрополия

  • 29 май 2024 15:07

  • 1716
  • 1
Община Дулово ще дари недвижим имот на Доростолската света митрополия
© google maps

Община Дулово ще дари недвижим имот на Доростолската митрополия, представлявана от митрополит Яков. Решението за това бе взето единодушно на днешната редовна сесия на местния общински съвет.

Имотът се намира в град Дулово и представлява еднофамилна жилищна сграда с площ от 137 кв. м. и двор с площ от 637 кв. м. Това съобщи в профила си във Фейсбук кметът на общината инж. Невхис Мустафа.

„Това е важен ден за община Дулово и за Българската православна църква. Сигурна съм, че този имот ще бъде използван за добро и ще донесе полза на много хора. Това ще допринесе за духовния живот на жителите на общината и ще даде възможност на повече хора да се докоснат до вярата и традициите“, написа Невхис Мустафа.

Коронавирусът погуби Доростолския митрополит Амвросий

Мотивите, които изтъкват от администрацията са, че имотът се използва и поддържа от Доростоската света митрополия от години и даряването му ще доведе до по-добро стопанисване, тъй като отговорностите няма да се споделят между ползвателя и прехвърлителя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1716 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:42

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини