Илияна Йотова се срещна с европейския шампион по таекуондо иранката Кимия Ализаде

  • 14 май 2024 15:08

  • 436
  • 1
Илияна Йотова се срещна с европейския шампион по таекуондо иранката Кимия Ализаде
© Президентство

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , се срещна с Кимия Ализаде – иранката, която спечели за България европейската титла по таекуондо, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Това е първо златно отличие за нашата страна в този спорт. Месец по-рано вицепрезидентът даде българско гражданство на иранката и така тя получи възможност да се състезава за България на Олимпийските игри в Париж. Нашата страна не е имала досега представител в таекуондото на най-големия световен спортен форум. 

Илияна Йотова ще открие международен форум в Атина, посветен на делото на светите братя Кирил и Методий и техните ученици

Кимия Ализаде, личният ѝ треньор Давуд Етимани, треньорът на българския национален отбор Фарзад Золхадри и Слави Бинев – председател на Българската федерация по таекуондо и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз, благодариха на вицепрезидента за подкрепата. „България е моят втори дом, горда съм, че се състезавам за нея. 2024-а е моята година, златото на Олимпиадата не е моя мечта, а моя цел, всяка сутрин се събуждам с мисъл за златото“, изрази увереност Ализаде, която има големи шансове за олимпийска титла. Тя е отдадена на таекуондото от 7-годишна. През 2019 г. напуска родния си Иран и отива в Германия. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
436 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:14

1
❤️ Г­­­о­р­­е­­­щ­­­и­ ­м­о­­­м­и­ч­­е­­­т­­­а­­­ ­­в­и­ ­о­­ч­а­­­к­­в­­а­­т ­-­ X­1­8­­­.­­­F­­U­N

Добави коментар

Водещи новини