5 000 души искат удобни и безопасни велоалеи в София

  • 13 април 2024 09:21

  • 310
  • 3
5 000 души искат удобни и безопасни велоалеи в София
© pixabay

Представители на Eкологично сдружение "За Земята" ще връчат на кмета на София Васил Терзиев предложенията си за велосипедното придвижване в столицата. Исканията в петицията, която събра подкрепа от над 5000 души, са за обезопасени кръстовища и целогодишна поддръжка на велоалеите.

Петицията за свързани, удобни и безопасни велоалеи в София започва през септември миналата година. Целта й е да насочи общественото внимание към изоставащия в София преход към повече активна мобилност и повече движение с велосипеди или тротинетки, обясни Драгомира Раева от Сдружение "За Земята".

"Имаме предложения, които да бъдат отговорени като първото е да се свържат съществуващите велосипедни алеи и ленти в мрежа. Много от тях започват и завършват просто в някое голямо кръстовище и голяма част от хората, които биха искали да се придвижват активно в София по този начин да възпрепятстваме именно от това, че велосипедните пътища не са свързани в мрежа", поясни тя.

От сдружението и техни съмишленици искат да получат от общинската управа сериозен ангажимент за целенасочено развитие и подкрепа на велосипедната мобилност. За целта в началото на следващата седмица те ще се срещнат със столичния кмет Васил Терзиев и с общински съветници, за да представят идеите, заложени в петицията.

Колоездач пропътува над 800 км наобратно

"Искаме да видим като действия от страна на общината да се обезопасят кръстовищата, до които вече стига изградена велосипедна инфраструктура", каза още Раева.

В по-дългосрочен план сдружението настоява общината да изгради по-добра велосипедна инфраструктура в София.

Последвайте канала на

Калина Христова
310 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:39

3
❤️ Г­­о­р­­е­щ­и­­ ­­­м­­о­­м­­­и­ч­е­т­а­­ ­­в­­­и­ ­­о­­ч­а­­­к­­в­­а­­т ­-­ X­­­1­­­8­­.­­­F­­U­­­N

2024.04.13 | 10:02

2
А два милиона не искаме. Баста.

2024.04.13 | 09:36

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини