Велошествие под мотото "София кара колело за по-чист въздух“

  • 21 април 2024 08:09

  • 551
  • 6
Велошествие под мотото "София кара колело за по-чист въздух“
© Булфото архив

Велошествие под мотото "София кара колело за по-чист въздух“ ще се състои днес, информират на сайта си от инициативата "София - европейска столица на спорта", съорганизатор на проявата.

Популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на велошествието "София кара колело за по-чист въздух" по маршрут от Народното събрание през Орлов мост, покрай Перловската река до НДК, след това по бул. "Витоша" до входа на Южния парк. Там, на голямата поляна, е предвиден голям спортен празник с много атракции, надпревари, томбола с награди, детско Велорали, състезание за смяна на вело гуми, музика и забавления.

Събитието се организира от "София – световна столица на спорта“, Център за градска мобилност и Столична община. Сборният пункт ще бъде отворен в 9:30 ч. пред Народно събрание, за да може всеки участник да получи фланелка и стартов номер, с който после би могъл да се включи в многото томболи с награди в Южния парк.

Над 1000 души се включиха във велошествие в София

Велошествието няма състезателен характер, а преминаването по четирикилометровия маршрут е с цел да се отправи послание за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица. "София – европейска столица на спорта" организира събитието вече осма поредна година, заедно с още над сто активности, които имат за цел да предоставят повече възможности на софиянци и гостите на града за спорт и активен начин на живот в една по-здравословна и приятна среда.

Регистрация за велошествието и кроса не е задължителна, но след 9:30 ч. при желание, може да се вземе фланелка и стартов номер, с който да участвате в томболите в Южния парк с награди за над 2000 лева.

Сред подкрепящите инициативата са част от спортните звезди на България, начело с двете индивидуални олимпийски шампионки от последните игри в Токио – боксьорката Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова. До тях отново с колоната ще потеглят легендите Йордан Йовчев и Евгения Раданова, бронзовата олимпийска медалистка с ансамбъла от Рио2016 Ренета Камберова, талантливите лица на „София – евростолица на спорта“ Александра Фейгин, Катрин Маноилова, Андреа Коцинова, Алберт Попов, деца от спортните школи и много други.

Спортният празник в Южния парк започва в 11:30 ч. с много музика, надпревари, конкурси, забавни игри и томболи с награди, поради което си пазете стартовия номер. За доброто настроение на присъстващите на голямата поляна до входа откъм бул. "Витоша" ще се погрижи популярната и любима на младите водеща Петрана Петрова.

Целта на велошествието е да призове хората да слязат от автомобилите и да пробват алтернативно придвижване в градската среда. Велосипедите са отлична възможност, а чистият въздух зависи от всеки един от нас.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
551 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.25 | 05:24

6
❤️ Г­­­о­р­­е­­­щ­и­­ ­­­м­­о­м­­и­­­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­в­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­к­­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­1­8­­­.­­F­U­­N

2024.04.21 | 11:17

5
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex
Коко

2024.04.21 | 09:54

4
Научете се първо да карате по улицата/велоалеите, а не по тротоара и тогава ще си говорим....
пляс-пляс педалите....

2024.04.21 | 09:42

3
Колелата със седалки, ли да са ?
Жетона

2024.04.21 | 09:22

2
Секта от малоумници
Кака Яка

2024.04.21 | 08:50

1
Луд народ колкото щеш!Сложил слушалките на ушите,кара като ненормален по средата на пътя,без осветителни знаци ,без ярко зелена светло отразителна жилета,Пътят е негов ,чалгата в ушите му,а на селянчето дупето е на седалката.

Добави коментар

Водещи новини